banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kadın Kursiyerlerden İŞKUR ile Sosyal Hizmetlere tepki

Ceylanpınar’da 50 kadın kursiyer, İŞKUR meslek edinme kursuna kaydını yaptırdıklarını fakat aradan geçen 3 aya rağmen girişlerinin yapılmadığını iddia ettiler. Girişlerinin yapılmadığından dolayı aylıklarını alamayan kursiyerler, İŞKUR ile Sosyal Hizmetleri protesto ettiler.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Ceylanpınar Sosyal Hizmetler Müdürü Ramazan Beşkat, 50 kadının kurs başlangıcında kimlik bilgilerinin alındığını, fakat hiç bir kursiyere para ödeneceğinin garantisinin verilmediğini iddia etti.

Beşkat “Kurs başlangıcında 50 kursiyerimize eğitim verileceğini duyurduk. Duyurular üzerine 50 kadının kursa kaydını aldık. Fakat kayıt alınırken bile, kadınlara kesin ücret verilecek sözünü vermedik. Fakat İŞKUR yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu, 50 kursiyerimizin girişleri bugün itibariyle yapılmış, önümüzdeki aydan itibaren ise kurs maaşları hesaplarına yatacaktır.” dedi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.