banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Kadın Kültür Merkezlerinin sayısını üçe katlayacağız

Güvenç, kadına, gence, çocuğa harcanan paranın kanal, yol, su için harcanan paradan kıymetli olduğunu söyledi.
Toplantıda Kadın Kültür Merkezleri sorumlularıyla bir araya gelen Celalettin Güvenç, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek, “Halkımızın, genç kızlarımızın, mahallelerimizin sorunlarını birlikte tartışacağız ve masaya yatıracağız. Allah’ın izniyle de çözeceğiz, insanımızı rahatlatacağız, dualarını alacağız. Mahallelerimizin daha yaşanabilir hale gelmesini sağlayacağız” dedi.
SODES’e ve Kadın Kültür Merkezlerine çok önem verdim
Kadın Kültür Merkezlerinin vazgeçilmezliğine ve önemine değinen Celalettin Güvenç, en önemli unsurun mahallelerde halkın sıkıntılarını yaşadıklarını ve gördüklerini belirterek, “Bulunduğunuz bölgenin bir parçasısınız. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a dedim ki; ‘Bölgeye, Mardin’e, Batman’a, Urfa’ya kanal, yol, su için katrilyonlar harcandı. Ama emin olun ki SODES için; Kadına, gence, çocuğa harcanan para ondan kıymetlidir’. Bunu not aldılar Başbakanımıza iletmek üzere SODES projelerine devam edelim, alanda bulunalım diye. Bizim kenar mahallelerdeki kardeşlerimiz, insanlarımız; çok çocuklu ailelerimiz umutsuzluğa kapılmasın diye. Sığınacağı yer, sahibi olduğunu bilsin, devletin her sıkıştığı anda yanında olduğunu görsün dedim. Onun için SODES’e ve Kadın Kültür Merkezlerine çok önem verdim. Biz her şeyden önce insan olarak asli görevimiz; kadındır, gençtir, çocuktur diye destek olduk” dedi.
Şimdiki bütçenin on katına yakın bir bütçe ile hizmet vereceğiz
Büyükşehir Belediyesiyle mevcut Kadın Kültür Merkezlerinin sayısını üçe katlayacaklarını ifade eden Celalettin Güvenç, bu güne kadar Kadın Kültür Merkezleri için harcanan paralar Büyükşehir Belediyesinin bütçesine göre çok ciddi rakamlar olmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesinde Kadın Kültür ve gençlere yönelik spor Daire Başkanlığı çatısı altında şimdiki bütçenin on katına yakın bir bütçe ile hizmet vereceklerini söyledi.
Büyükşehir olunmasıyla Özel İdareler kapatıldıktan sonra Kadın Kültür Merkezlerinin de Belediyeye geçeceğini ifade eden Celalettin Güvenç, Kadın Kültür Merkezleriyle birlikte yılın 12 ayı haftanın 7 günü 24 saat çalışan dinamik bir yapıyı kuracaklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.