banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kadın avukatlardan; Kadın hakları semineri
Karaköprü Belediyesi tarafından belirli periyotlarla kadınlara yönelik yapılan hem eğitici hem de yararlı seminer ve toplantılarından birini daha gerçekleşti. Şanlıurfa Barosu Kadın hakları Komisyonu üyelerinden Av.Hilal Er ve Av. Songül Yükalan tarafından “Kadın Hakları” konulu seminer verildi.

Karaköprü Belediyesi Kültür merkezi salonunda gerçekleşen seminere Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi eşi Sema Çiftçi ile Başkan yardımcısı Hasan Erik ve çok sayıda bayan davetliler katıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, seminer öncesi bayanlara yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Baromuzun Kadın hakları komisyonundan gelen avukat arkadaşlar sizlere Türk medeni kanunu, miras hukuku, aile hukuku ve öngörülen haklarınız ile ilgili sizleri bilgilendireceklerdir, biz Karaköprü Belediyesi olarak hep olaya bakışımız şudur bizler bayanı esas alıyoruz, bayanları toplumda hiçbir ayrıma tutmadan ama birazda pozitif ayrımcılık yapıyoruz, gerek Kültür sosyal işler bünyesinde eğitici ve mesleki kursları anlamında hem kadınlara hem de çocuklarımıza yönelik kurslar açtık, biz kadınları toplumda aktif hale getirmezsek ekonomik özgürlük anlamında onu güçlü kılmazsak haklar anlamında ve bilinçlenme anlamında sahip olduğunu bilmezse toplumun bir tarafı eksik kalacaktır, bizde o dengelemeyi sağlamak için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz” dedi.



Şanlıurfa Barosu kadın hakları komisyonu üyelerinden Av.Hilal Er ve Av. Songül Yükalan seminere gelen kadınlara kanunda yer alan ve sahip oldukları haklarını örneklemelerle ve maddelerle bilgilendirdiler.



Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen seminerde kadınlar merak ettikleri ve akıllarında kalan soruları bayan avukatlara yönlendirerek seminerin renkli geçmesini sağladılar. Seminer sonrası Başkan Çiftçi, “Kadın Hakları” konulu semineri veren Baro avukatlarına günün anısına birer plaket takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.