banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Kaderine terk edilen evler bağımlıların mekanı oldu

Tatvan’ın TOKİ bölgesindeki Cumhuriyet Mahallesi yakınlarınd yıllar önce boşaltılan köylerdeki aileler için hazırlanan ve sonrasında boş kaldığı için bir kısmı geçici olarak Suriyeliler tarafından kullanılmaya başlanan afet konutları şimdilerde uyuşturucu kullananların mekanı haline geldi.

Mahalleye ve mahalledeki okula yakın olması ise öğrenci ve velileri tedirgin ediyor. Kaderine terk edilen evler için ilgili makamlar ve ev sahipleriyle defalarca görüşmelerine rağmen her hangi bir gelişme yaşanmadığını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Menahim Dağdagül, sorunun çözülmesini istiyor.

Boş kalan afet evlerinin her geçen gün tehlike saçmaya başladığını kaydeden Dağdagül, şunları söyledi: “Konuyla ilgili defalarca ilgili makamlara şikayette bulunarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne yazı yazıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de bana vermiş olduğum dilekçeye cevaben oranın hak sahipleri olduğu için müdahale edemediklerini dile getirdiler.” ifadesini kullandı.

Mahalle sakinleri ve öğrenci velileri tarafından kendisine sürekli şikayette bulunulduğunu ifade eden Dağdagül, “Mahalle sakinleri, bu konutların başka amaçlar için kullanıldığını, gece saatlerinde oradan mahalle sakini olarak geçemediklerini ve bu durumdan dolayı çok tedirgin olduklarını dile getiriyorlar. Okula yakın olmasından dolayı öğrenciler de tehlike altındadır. Yani orası gerçekten çok kötü durumdadır. Benim yetkililerden ricam; oranın ya onarımını yaparak dar gelirli ailelere kiraya versinler ya da orası için kalıcı bir çözüm bulsunlar.” dedi.

“Biz yetişkinler bile oradan geçerken çok korkuyoruz,  çocuklarımız ve kadınlarımız gündüz bile oradan geçmeye çekiniyorlar.” diyen Dağdagül, “Mahalle muhtarlığı olarak yetkililerin biran önce çözüm bulmasını istiyorum. Bu saatten sonra olacaklardan hiçbir şekilde ben sorumlu değilim. Birey olarak elimden geleni yaptığımın kanaatindeyim.” diye konuştu.

Konuyla ilgili mahalle muhtarlığına yazılı cevap veren yetkili kurumlar ise afet konutlarının belli hak sahipleri olduğu için müdahale edilemediğini ve sorunun bundan kaynaklı olduğunu belirtiyor. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.