banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Kaçakçılık operasyonu: 25 Gözaltı VİDEO

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesindeki Suriye sınırında bulunan köylerde kaçakçılık yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda göz altına alınan 25 kişi arasında bulunan 2 uzman çavuş ile 2 er’in kaçakçılara ait eşyaları sınırdan para karşılığında nöbetlerinde geçirdikleri öne sürüldü. Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları süren şüpheliler arasında İl Genel Meclis üyesi de bulunuyor.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İç karışıklığın sürdüğü Suriye sınırında bulunan Akçakale ilçesine bağlı köylerde kaçakçılık yapan şahısları takibe aldı.Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığın izniyle yaklaşık 1 yıl sürdürülen teknik ve fiziki takip ile sınırdan kaçakçılık yapanları belirleyen Polis önceki gün sabaha karşı operasyon için düğmeye bastı.
Polisin yanı sıra jandarmanın da katıldığı operasyonda 800 güvenlik görevlisi zırhlı araçlarla
Akçakale İlçesindeki Suriye sınırına yakın olan Buket, Mil, İncedere, Deniz ve Arıcan köyleri ile Akçakale ilçe merkezi, Suruç İlçe merkezi, Suruç’a bağlı Mürşitpınar köyü ile Şanlıurfamerkezde belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda güvenlik güçleri 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1adet 7,65 mm çapında tabanca, 1 adet 7,65 mm çapında şarjör, 156 adet 7,65 mm çapında mermi, 2 adet el bombası fünyesi, 2 adet el bombası, 102 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet dürbün, 6 adet kalaşnikof şarjörü, 2 adet el telsizi, 100 karton gümrük kaçağı sigara, 40 gram esrar, 40 bin adet 25 dinarlık Irak parası, 16 ayrı ülkenin örnek paraları, 4 adet sahte para yapımında kullanılan turnusol kağıdı ele geçirdi.
Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan aralarında Akçakale Bölük Komutanlığında görevli 2’si Uzman çavuş, 2’si er’in yanı sıra 1 köy muhtarı, 1 veteriner hekim ile 1  İl Genel meclis üyesinin de bulunduğu 25 kişinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünde sorgulamaları sürüyor.
25 şüpheli sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Cuma günü  “Örgütlü kaçakçılık yapmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet etmek” suçlarından Akçakale’de adliye ye çıkartılacakları bildirildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen el bombası ile silah ve mermilerin  bir evin yakınlarındaki pamuk ekili tarlada yere gömülü olarak bulunduğu öğrenildi. Sorgulamaları süren şüphelilerden Akçakale Bölük Komutanlığında görevli Uzman çavuş ve erlerin kaçakçılara ait eşyaları para karşılığında sınır boyundaki nöbet yerlerinden geçirdikleri iddia edildi
Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.