banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

KAÇAK MOBİL TRAFO YAPMIŞLAR

 Traktör römorkuna yüklenmiş vaziyette, saman balyalama işinde kullanılan mobil trafoya el konuldu.

HATA KANCA YÖNTEMİ İLE BAĞLANMIŞ
Yaz sezonunda tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanmak isteyenlere karşı amansız bir mücadele veren DEDAŞ ekipleri, bu çalışmalarını kış mevsimi öncesinde de sürdürüyor. Ekipler, son olarak Hilvan’ın Üçyüzler köyünde orta gerilim hattına kanca yöntemiyle bağlanmış vaziyette kayıt dışı olarak kullanılan bir mobil trafo tespit etti. Traktör römorkuna yüklenen ve istendiğinde başka yere taşınabilen trafonun tespit edilmesinin ardından, durum Savcılığa bildirildi. Savcılık kararıyla güvenlik ekipleri ile birlikte köye giden DEDAŞ ekipleri, trafoya el koydu.

70 HANELİ MAHALLEYE YETECEK GÜÇTE
DEDAŞ ekiplerinin çalışması sonucunda ele geçirilen mobil trafo aracılığı ile elde edilen kaçak elektriğin, saman balyalama işinde kullanıldığı belirlendi. Trafonun sahibinin belirlenmesi için soruşturma sürerken, 50 KWH gücündeki mobil trafonun 70 haneli bir mahalleye yetecek güçte olduğu öğrenildi.
Trafonun sahibi hakkında ‘Nitelikli hırsızlık ve karşılıksız yararlanma’ suçundan soruşturma açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.