banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

'Kabir ziyaretlerini ihmal etmeyelim'

Diyarbakır halkı, genellikle Perşembe günleri kabir ziyaretleri yaparak, ölüleri için hayır dualarında bulunuyorlar.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Alipınar Mezarlığında ölmüş yakınlarını ziyaret eden Diyarbakırlıların,  kabirleri  suladıkları görüldü.

Kabir ziyareti yapmanın kalbi yumuşattığını ve dünyanın geçiciliğini insana hatırlattığını vurgulayan Diyarbakırlılar, kabir ziyaretlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladılar.

İslam dininin kabir ziyaretlerine çok önem verdiğini belirten Rıdvan Özdemir, “Ölülerimizin mezarları başlarında Kur’an-ı Kerim okuyalım, dua edelim. Kabirlerin bize ölümü hatırlatması gerekiyor. Öldükten sonra kendimizle beraber hiçbir şey götürmeyeceğiz. Kabirde sadece amellerimiz olacak. Dünyada yaptıklarımızın karşılığını göreceğiz.” dedi

“Kabir ziyaretlerine her hafta gidilmesi gerekir”

Kabir ziyaretlerinin sürekli yapılması gerektiğini ifade eden Özdemir, “Kabir ziyaretlerine her hafta gidilmesi gerekir. Gidip kabir başlarında ölümü hatırlayıp tefekkür etmeliyiz. Biz de öleceğiz ve o kabirlere gireceğiz, ölüme hazırlık yapmamız lazım.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.