banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

JİTEM neyin sembolü?

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiyede yaşanan faili meçhul cinayetlerin yüzde 90ını JİTEMin yaptığını belirterek, JİTEMin, karanlık dönemin sembolü haline geldiğini ifade etti.

Türkiyede yapılan faili meçhullerin JİTEMin yaptığını söyleyen Baro Başkanı Elçi, bunun tersini düşünmenin mümkün olmadığını kaydetti. Elçi, Türkiyede son gelişmelerin de ele verdiği kadarıyla hem geçmişte JİTEMle uzun süre çalışan itirafçıların beyanları, faili meçhul şahısların yakınları, onlara kısmen tanık olan şahısların beyanlarına göre, Türkiyede yaşanan faili meçhul olayların, cinayetlerin yüzde 90ını JİTEMin işlediğinin açık olduğunu söyledi.

Elçi, JİTEMin Türkiyedeki son dönemdeki karanlık dönemin sembolü haline geldiğini açıkladı. Elçi, şöyle dedi: JİTEM, hem bölge hem Türkiye genelinde karanlık faaliyetlerin, faili meçhullerin yaşama geçirildiği bir kurum haline gelmiştir. JİTEM, bilindiği gibi istihbarat bölümü olarak kurulmuş olmasına rağmen maalesef Kürtleri sindirme, belli bir çevreyi iktidarda tutmak için faaliyet göstermek için yasa dışı bir kurum haline geldi. dedi.

Türkiyenin aydınlık bir dönemi yakalayabilmesi için kesinlikle geçmişte JİTEMin tüm faaliyetlerini açığa çıkartmak gerektiğini belirten Elçi, failleri tespit etmek ve yargı yoluna çıkartılması gerektiğine inandığını söyledi. Elçi, Bu yapılmadıkça Türkiyede demokrasinin yüksek anlamda yerleşmesi mümkün değil. diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.