banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Japon Genel Müdür'den ŞUTSO'ya Ziyaret


Japonya Ekonomi Bakanlığına bağlı yarı resmi bir devlet kuruluşu olan Japan External Trade Organization (JETRO) Japon Dış Ticaret Teşkilatı Genel Müdür Yardımcısı Toshihiro Nakajima, Japonya ve Türkiye arasındaki ticari hacmini genişletmek amacıyla ilimize gelerek, Tüm sektörlerde Şanlıurfa ve çevresinin sanayisi ile ticareti, Şanlıurfa'dan Irak'a iş yapmanın avantaj ve dezavantajları hakkında ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin’den bilgi aldı.



JETRO hakkında kısa bir bilgi veren Toshihiro Nakajima, JETRO’nun hükümet destekli bir teşkilat olduğunu,  amacının Japonya ile diğer tüm ülkeler arasında karşılıklı ticaret ve yatırımı desteklemek ve Japonya’daki küçük ve orta ölçekli şirketlerin küresel ihracat potansiyelini arttırmak olduğunu aktardı. İlimize de Şanlıurfa ve çevre illerinin sanayisi ile ticaret potansiyelini, Şanlıurfa'dan Irak'a iş yapmanın fizibilitesini araştırmak için geldiğini ifade etti.



Başkan Ertekin ise Şanlıurfa’nın çok büyük potansiyel barındırdığını ve çok güvenli bir il olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, tarım, hayvancılık, enerji, ticari ve turizm konusunda detaylı bilgiler paylaştı. Başkan Ertekin şöyle devam etti: “Tarım ürünleri konusunda çok büyük bir potansiyel var ilimizde ve 18 bin km2 bir alana sahibiz. GAP ile birlikte yaklaşık 960 bin hektar sulanabilir bir araziye sahip olacağız. Bu Türkiye’nin tüm sulanabilen arazinin yüzde 20’si demektir. Tarım ürünleri arasında mısır, pamuk, buğday gibi ürünler yetişiyor ve bu ürünlerde Türkiye sıralamalarında önlerdeyiz. Ayrıca seralarımız var, meyve, sebze yetişiyor, bunların yanı sıra hayvancılık da çok iyi bir yatırım alanı, ilimizde büyük bir besi çiftliği ve süt işleme tesisleri mevcut. Güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları konusunda ilimiz çok ciddi bir yatırım alanı konumunda. İlimiz, turizmde de büyük potansiyel barındırıyor içerisinde, Hz.Âdem ve Havva’nın burada yaşadığına inanılıyor, yani insanların atası burada yaşamış, burası herkesin vatanı, tüm insanların anne ve babasının yeridir. Ayrıca 11 peygamber burada yaşamış Hz. İsa da burayı kutsamıştır. Dolayısıyla tüm inançlarda kutsal bir kent konumunda olan Şanlıurfa da ciddi bir turizm potansiyeli var. Yapacağınız her türlü yatırımda elimizden gelen her türlü desteği size sunabiliriz” dedi.



Gerçekleşen ziyaretin ardından Başkan Ertekin, Toshihiro Nakajima’ya Göbeklitepe’nin minyatürünü hediye etti. Ziyarette AB Proje Koordinatörü Nimet İnce de hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.