banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Jandarma’dan Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Semineri



Bir otelin konferans salonunda düzenlenen seminerde, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi konular ele alınarak katılımcılara “kadına yönelik aile içi şiddet” konusunda sunum yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Kıdemli. Alb. Selman Kömürcü Kadına yönelik şiddet Dünya’nın her yerinde farklı görünümleriyle varlığını sürdürmektedir. Kadına yönelik şiddet olgusuna toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanmaktadır. Biyolojik ve Sosyal çevreninde sağlıklı olması gereğin en temel yasal hakkıdır. Topluma ve bu toplumun en değerli üyelerinden biri olan kadınlara büyük zarar veren şiddetin önlenmesi daha sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Kadının endişelerinin ve mağdur yalnızlığının ortadan kaldırılması kolluk gücü olarak bizlerin üreteceği güvenlik hizmetinin kalitesi ile doğrudan ilgilidir. Bu anlamda üzerimize düşen her görevi layıkı ile yerine azim ve kararlığında olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi.

Daha sonra konuşan Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük ise konuşmasında “Tabii her gün gazete radyo veya tvler’de bir şiddet haberi okuyoruz görüyoruz ve içimiz yanıyor diyerek sözlerine başlayan Vali Küçük bu görüntüler günümüz Türkiye’sine yakışmıyor dedi. Sayı sanki artmış gibi gözükse de elbette köyden kente nüfusa akımı varlığının altını çizerek varoşlar var orada oturmamış bir toplumsal yapı, sosyal yapı var, bir artış var ama bu işin görünüşe çıkmasının bir nedeni de artık kadınlarında kendilerine yönelik olan şiddete uğramalarını saklamıyor diye konuştu.
 Bunun bir anlamda iyi bir gelişme olduğunu kaydeden Vali Küçük konuşmasına şöyle devam etti. Eskiden kadın şiddeti toplumda saklanan bir şeydi. Kadın bağrına taş basardı ve yuvasını sürdürürdü bütün şiddete bütün dayağa bütün zulme rağmen ama simdi bu sayı sanki biraz artış gösteriyor ondan değil. Bu iş bilhassa görünür kılındı. Devletimizin bu alanda yaptığı pek çok düzenlemenin etkisi çok büyük. Ben iki haftada bir yaptığımız toplantılarda yakın koruma, koruma taleplerini değerlendiriyoruz bayanlardan gelenlere özellikle öncelik tanıyoruz ve ciddi somut bulgulara rastlıyorsak ya çağrı üzerine koruma yâda sürekli koruma veriyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Belediyelerimiz tarafından. Kadın şunu diyebiliyor artık sığınacak bir yerim var. Ama maalesef bunu toplumda yaratamadık. Devlette yarattık. Kadının için Devletin kurumları ve sığınılacak ve güvenilecek bir yer. Ama bunu bu hassasiyeti eziyete uğrayan kadının sığınacak yer olarak toplumda herhangi bir kesimi görmesi mümkün olmamıştır. Yani işin Türkçesi daha çok zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var bizim toplumda. Bunu neden söylüyorum bir kere kadına şiddet uygulama kınanmalı toplumda o insan mahallede gezerken yüz çevrilmeli. İşte toplumsal zihniyet değişimi dediğimiz bu daha bu yolda kat edecek çok yolumuz var. Şiddet uygulayan erkeklere seslenen Vali Küçük Kas gücü daha kuvvetli olan erkeklere eşine ve çocuklarına zarar gelmesin diye verilmiştir. Dış güçlerden zarar gelmesin diye verilmiştir. Unutulmamalıdır ki her erkeği de bir kadın doğurmuştur. Bu mücadele kadınların erkeklere yönelik bir mücadelesi değildir. Bu mücadele erkeklerin ve kadınların beraber yapacağı bir mücadeledir. Dedi.

Vali Küçük konuşmasının ardından kadına yönelik aile içi şiddettin önlenmesi projesine yönelik destek panosuna imza attı.

Seminere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Kıdemli. Alb. Selman Kömürcü, Kaymakamlar, Jandarma personelleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.