banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Jandarmadan akıl almaz fişleme iddiası!

Yeni Akit Gazetesinde bugün ilginç bir haber yer aldı. Fatih Akkaya imzalı haberde MHPli M. Kemal Cabinoğlunun jandarma tarafından fişlendiği iddia edildi. Cabinoğlunun Namuslu, vatansever, kızı namuslu diye fişlendiği ileri sürüldü.

Jandarmanın sakıncalı gördüğü MHPli M. Kemal Cabioğlunu Namuslu, vatansever, kızı türbanlı diye fişlediği ortaya çıktı. Böylelikle Jandarma fişlerine namaz kılıyor, türbanlı, gümüş yüzük takıyorun ardından namuslu, vatansever ifadeleri de girmiş oldu.

Parti yönetimine emekli rütbeli askerlerin alınmasıyla birlikte tabandan uzaklaştığı eleştirilerine muhatap olan MHPnin uzun bir süredir Jandarmanın takibinde olduğu saptandı. 

Jandarmanın sakıncalı görülen MHPli M. Kemal Cabioğlunu Namuslu, vatansever, kızı türbanlı diye fişlediği ortaya çıkarken, böylelikle Jandarma fişlerine namaz kılıyor, türbanlı, gümüş yüzük takıyorun ardından namuslu, vatansever ifadeleri de girmiş oldu.

Yeni Akitin ulaştığı belgelerde, Hatayın Dörtyol ilçesinde meydana gelen olaylarda MHPli Bestami Kılınçın Jandarma yetkilileriyle olan ilişkisiyle tartışılan partinin İstanbuldaki bazı üyelerinin de, 2003 yılında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığınca bir çalışmaya esas olmak üzere haklarında bilgi toplandığı görülüyor.

YAPILACAK BİR ÇALIŞMAYA ESAS OLMAK ÜZERE€¦

Jandarma Genel Komutanlığından İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığına gönderilen yazıda, MHP üyesi M. Kemal Cabioğlu hakkında acil ve gizli bir şekilde araştırma yapılarak sonucun merkeze gönderilmesi isteniyor. Yapılacak bir çalışmaya esas olmak üzere aşağıda kimlik ve adres bilgileri bulunan şahıs hakkında gizlilik kuralları ihlal edilmeden araştırma yapılarak neticenin ivedi Jandarma Genel Komutanlığına bildirilmesini€¦ diye başlayan yazıda, Cabioğlunun kimlik bilgileri verilirken, Cabioğlunun ne tür bir çalışmaya esas tutulduğu belirtilmiyor.

mhp_jandarma_fisleme.jpg

YENİDEN KUVAYI MİLLİYE DERGİSİNDE MAKALE YAZIYOR

10 Ekim 2003 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığında dönemin İstihbarat Daire Başkanı alan Jandarma Albay Ali Lapanta imzasıyla gönderilen bu yazıya 6 gün sonra 16 Ekim 2003 tarihinde gönderilen cevapta ise ilginç bilgiler yer alıyor. İstanbul Bölge Komutanlığından Kurmay Başkanı Jandarma Yarbay Cihan Büyük imzalı cevap yazısında, Cabioğlunun MHPnin kayıtlı üyesi olduğu ve eski başbakanlardan Turgut Özalın 2-3 yıl danışmanlığını yaptığı belirtilirken, MHP görüşleri doğrultusunda yayınlanan ve emekli tuğgeneral Veli Küçükün de yayın kurulu üyeliğini yaptığı Yeniden Kuvayı Milliye Dergisi ile Yeni Hayat ve Türk Dünyası Tarih ve Kültür dergilerinde makalelerinin yayınlandığı ifade ediliyor.

DÜRÜST, NAMUSLU VE VATANSEVER, KIZI İSE TÜRBANLI

Cabioğlunun, Avrupa Asya Birliği Türk Ekonomik Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Vakfının ( Avrasya Bir Vakfı) yönetim kurulunda olduğu ve kendisinin ve ailesinin çevresinde Dürüst, namuslu ve vatansever insanlar olarak tanındıkları belirtilen yazıda, Cabioğlunun, 15 gün önce Amerikaya gittiği ve 1 ay sonra döneceği belirtiliyor. Yurtdışına çıkışının bile yakın takibe alındığı detayların dikkat çektiği yazıda Cabioğlunun eşi ve çocukları hakkında bilgiler veriliyor. Kendisinin İş Bankası, eşinin ise öğretmenlikten emekli olduğu belirtilen Jandarma yazısında, Cabioğlunun üç çocuğu olduğu bunlardan erkek çocuklarının birinin mimar diğerinin ise doktor olduğu belirtilirken, kız çocuğu Neslihan Cabioğlunun ise İstanbulda özel bir hastanede ortopedi doktoru olduğu ve türbanlı olduğu ifade ediliyor.

mhp_jandarma_fisleme_2.jpg

İSTİHBARATI YAPAN İSİM DİKKAT ÇEKİYOR
Yazıda Avrasya Bir Vakfı yönetiminde bulunan Cabioğlunun yanı sıra MHPli Şaban Gülbaharın da vakfın yöneticisi olduğu ve vakfın kurucuları arasında AK Parti milletvekili Halide İncekaranın da bulunduğu kaydediliyor. MHP üzerinde yapılan çalışmalara ışık tutacak Cabioğlu hakkındaki istihbarat çalışmasının emrini veren Ali Lapanta ismi ise dikkat çekiyor. O dönemde Jandarma İstihbarat Daire Başkanı bir Albay olan Lapanta, Dörtyol olaylarında Adana Bölge Komutanı iken şüpheli görüşmeleriyle dikkat çekmişti.

ÇEKMEKÖYDEKİ PROTESTO DA RAPORDA

Jandarmanın MHPli M. Kemal Cabioğlu hakkında yaptığı istihbarat çalışması tek değil. 2005 yılında da Mersinde yakılan Türk bayrağının ardından İstanbul Çekmeköyde toplanan MHPli bir grubun protesto gösterisi de Jandarmanın takibinde yer almış. 2005 yılında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığınca gösteriyle ilgili hazırlanan raporda örgüt ismi Ülkücüler olarak verilirken, suç bilgileri bölümünde ise Devlete karşı işlenen diğer suçlar ifadeleri yer alıyor. Gösteriyle ilgili hazırlanan raporda, protestocuların ellerinde Türk bayrakları taşıdıkları ve Bayrağa uzanan eller kırılsın, burası Türkiye ya sev ya terk et, çakallar nerede bozkurtlar burada gibi birçok sloganın da atıldığı kaydedilirken, eylemin olaysız bir şekilde sona erdiği belirtiliyor.

JANDARMA UZMAN MHPLİLERİ GALEYANA GETİRMİŞTİ

Öte yandan Jandarmanın MHPyle ilgili yaptığı bu çalışmalar, MHPlilerin toplumsal olaylardaki tutumunun ve hassasiyetlerinin, attığı sloganlara kadar incelenmesi, tespit edilip kayıt altına alınması, toplumsal olayların yönlendirilmesinde izlenecek yöntemleri geliştirmek amacıyla mı yapılıp yapılmadığı sorusunu gündeme getirdi. Bir jandarma uzman çavuşun Dörtyol olaylarında galeyana gelerek çoğunluğunu MHPli gençlerin oluşturduğu kalabalığın başında olduğu ve grubu yönlendirildiği görüntülenmişti. Bu olay, bazı MHPlilerin hedef seçilerek toplumsal olayların yönlendirilmesi için kullanılmış olabileceği tartışmalarını da beraberinde getirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.