banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İzmit'te kurban pazarı hareketli geçiyor

İzmit Çayırköy’de kurulan kurbanlık satış alanında kurbanlık hayvan satışları devam ediyor. Türkiye’nin bir çok ilinden gelerek hayvanlarını İzmitli alıcılara sunan hayvan yetiştiricileri ise Türkiye’de en pahalı kurbanlıkların  İzmit’te satıldığı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirdiler.

Satıcılar, artan et fiyatları üzerine Türkiye ortalamalarında 16-17 TL arasında değişen baskül fiyatlarında hayvan satışı gerçekleştirdiklerini söylediler. Satıcılar ayrıca Türkiye’nin en pahalı etinin İstanbul’da satıldığını belirterek, İstanbul’da kurban kesecek vatandaşları İzmit’ten kurbanlık almaya davet ettiler.

İzmit’te en pahalı kurbanlıkların olduğu iddialarını reddeden Yozgatlı besici Osman Öncül, “Fiyatlar 5 bin ila 10 bin arasında değişiyor. Kurban pazarında şu anda hareketlilik iyi, Allah’a şükür güzel  müşterilerimiz geliyor. Zaten hayvanlarımız az kaldı. Bayrama da inşallah biter. 22 hayvan getirdim şu an 3 hayvanım kaldı” dedi.
Basında ve medyada göründüğü gibi kurban fiyatlarının yüksek olmadığını söyleyen Serkan Molday ise, “İnanın çok yüksek değil. Bıçaktan 1 lira 2 lira yukarıya gidiyor. Öyle oluyor ki bıçak fiyatına bile hayvan veriyoruz. Yeter ki satalım, niye satalım? Kurbandan sonra yeni hayvanları bağlayalım. Hani arkadaşlar sağda, solda konuşuyorlar kurban fiyatları bu sene çok yüksek, işte çok fahiş fiyatlara satıyorlar. İnanın öyle bir şey yok. Bu sene elimizden geldiğince müşteriye yardımcı oluyoruz. Et fiyatları yüksek olduğu için, biz fiyatları düşürebildiğimiz kadar düşürüyoruz. İnanın ki maliyetine kurban verdiğimiz oluyor. Şu gördüğünüz dananın maliyeti 13 bin TL. Ben bu danaya 13 bin TL diyorum, ama 12 bin TL’ye kadar vereceğim. Kim gelirse gelsin 16.5 TL baskül fiyatı ile bu pazardaki arkadaşlardan alacağım” diye konuştu.
İzmit’te kilosu 20 TL’ye kurban olmadığını belirten Molday, “O fiyatı diyen arkadaşlar gelsinler buraya. Dışarıdan gelen vatandaşlara her türlü yardımcı olacağım. Ben bu sözü veriyorum. 16.5 TL’ye ben alacağım. O, 20 lira diyen arkadaşlar gelsinler buraya. Ben burada bunu 16 buçuğa veriyorum. Türkiye’de etin en pahalı satıldığı yer İstanbul Avrupa yakasıdır. Niye derseniz, orada hayvan sıkıntısı var. Hayvan gidişleri sıkıntılı. Orada da 30 ila 35 lira etin kilosu. İstanbul buraya çok uzak değil. Gelip buradan kurbanlarını alsalar orada 10 bin TL’ye alacakları kurbanlık burada 8.5-9 bin TL. mantıken konuşmak gerekirse 30 TL yakıt yakacaklar, 3 bin TL düşüğüne kurban alacaklar. Biz bu sene vatandaşımıza yardım edeceğimize söz veriyoruz. Geçen sene onlar bize kazandırdı, bu senede biz onlara kazandıracağız” şeklinde konuştu.
Kurban satış alanına gelerek fiyat soran vatandaşlar ise üreticiye hak vererek, yem ve diğer üretim maliyetlerindeki artışın kurban fiyatlarına yansıdığını ifade ettiler. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.