banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

İzmirli STK'lar Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine et dağıtacak

Geçtiğimiz Kurban bayramında PKK’liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına başlatılan ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ kampanyasına destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Türkiye genelinde yüzlerce STK’nın destek verdiği kampanyaya; genel merkezi İzmir’de bulunan Umut Kapısı Yardım Derneği ve Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi de destek vereceğini açıkladı.

Dernek yetkilileri İzmir’deki tüm üye ve gönüllüleriyle beraber, Kurban bayramının ikinci gününde Yasin Börü’nün resminin bulunduğu tişörtleri giyerek, muhtaç ve yetimlere kurban eti dağıtacaklarını bildirdiler.

“Yasin artık bir simge haline dönüştü”

İzmir Umut Kapısı Yardım Derneği Genel Başkanı Hacı Şani, Yasin Börü’nün bir simge haline geldiğini belirterek; “Bilindiği üzere Yasin Börü ve arkadaşları geçen sene Kurban bayramında hunharca katledilmişlerdi. Yasin artık bir simge haline dönüştü. Onun, mazlum insanlara kurban eti götürmesinden dolayı, mazlum bir şekilde şehid edilmesi ve artık Türkiye’de ‘Yasin’ denilince akla gelen hunharca şehid edilmesi ve elinde kurban etiyle mazlum insanlara kurban eti götürmesidir. Bu sene Umut Kervanı Platformu’nun yapmış olduğu ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın’ kampanyasına bizler de İzmir’den destek veriyoruz. Bu vesileyle bizler de Yasin ve arkadaşları gibi bu sene Kurban bayramının 2. günü Kurban etlerimizi fakir ve muhtaçlara dağıtacağız. İzmir’de faaliyet yürüten tüm STK’ları, tüm yardım kuruluşlarını Yasinler gibi yoksullara et dağıtmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Tüm üye ve gönüllülerimizle beraber destek vereceğiz”

Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Muhammed Akgül ise, kampanyaya tüm üye ve gönüllüleriyle beraber destek vereceklerini vurgulayarak; Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği vahşi cinayetin tüm yurtta ciddi bir yankı uyandırdığını ve vicdan sahibi herkesin vicdanını yaraladığını belirtti.

Akgül, “Dolayısıyla bu sene yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşunun (STK)  bunu bir kampanya haline getirerek, ‘Yasin Börü’nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın.” kampanyasına bizlerde Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi olarak katılacağız ve destek vereceğiz. Bütün üye ve gönüldaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Muhammed Yıldız – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.