banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

İzmir Askeri Casusluk Davasında 17 kişi tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma  üzerinden tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 36 zanlının ifadelerinin tamamlandı.

36 zanlının ifadelerinin tamamlanmasının ardından ara veren 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, daha sonra zanlıları ve avukatlarını duruşma salonuna davet ederek kararı açıkladı.

Zanlılardan 17'sinin tutuklanmasına, diğer şüphelilerden 15'inin ise, adli kontrol şartıyla  serbest bırakılmasına karar verildi.

Tutuklananlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, mülkiye müfettişleri Ferda İleri ve Ahmet Kaya, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Ali Şevik, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Behzat Tuzcu, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yusuf Uzşen de yer aldı.

Hatırlanacağı üzere, İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında, aralarında merkez valileri, mülkiye müfettişi, emniyet müdürü ve polislerin de bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Aranan şüphelilerden 49'u gözaltına alınmış, 13'ü ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Dosyada örgüt lideri olarak aranan Fetullah Gülen de dahil 8 kişinin firari durumda olduğu belirtilmişti.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından, zanlıların "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"nın (FETÖ/PDY) yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptıkları, bu davanın şüphelilerinin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine gözaltına alındıklarını bildirmişti.

Eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen, Merkez Valisi Mehmet Oduncu ve mülkiye müfettişlerinin de aralarında bulunduğu 36 kişi İzmir Adliyesi'ne sevk edilmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.