banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

İyilikte Yarışan Sınıflar Kampanyası

 46 ülkeden 45 bine yakın yetim çocuğa sürekli olarak destek veren İHH'nin dünya genelinde başlattığı ve her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı dünyamızda ayda 90 lira ile bir yetim çocuğa destek verebilmek onlara umut olabilmek için Mardin İH Yetim Birimi de kollarını sıvadı.

İHH adına hazırlanan yaklaşık 250'ye yakın kumbarayı İyilikte Yarışan Sınıflar Kampanyası kapsamında sınıflara ve esnaflara dağıtan Mardin İHH Yetim Birimi sorumlusu Abdurrahman Ceylan, "Dünya üzerinde savaş, afet ve salgın hastalıklarla yetim kalan 200 milyon çocuk var. Ve bu rakamlara Çin, Myanmar, Afganistan gibi ülkelerdeki yetimler dahil değil. Bu çocuklar birçok tehlike ile yüzleşiyor. Mardin İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yetim çocukları kundakta iken misafir etmeye başlayıp üniversiteden mezuniyetlerine kadar destekliyoruz. Yakın zaman önce Mardin'de de "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var, İyilikte Yarışan Sınıflar" projesine adım attık. Bu kampanyamız anaokulundan lise derecesine okulları kapsıyor. Gönüllülük esasına göre bu okullarımızdaki öğrenciler bir yetimi sahiplenebilecek. Yetimlerimize bu yardımlar ulaşmazsa bunlar ne yapacak? Ama Allah’ın herkesin rızkına kefil olduğuna inanıyoruz. İnşallah elimizden geldiği kadarıyla bu insanlara yardım götürmeye çalışacağız. Bugün dünyanın neresine bakarsanız bakın kanın durulduğu coğrafya Müslüman coğrafyasıdır. Bu bize şunu da gösteriyor, bizim her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik duygusu içerisinde mevzulara bakmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Bizler Osmanlı’nın torunları olarak bizim İslam coğrafyasındaki vazifemizi, duruşumuzu belki bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor." dedi.

Mardin'deki sorumluluk sahibi öğretmen ve velileri projelerine destek olmaya çağrıda bulunan Ceylan, her yetimin aylık bakımını üstlenmek için 90 TL olduğu bilgisini hatırlattı. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.