banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa’da ‘Dava Şuuru ve Gençlik’ adlı konferans düzenlendi. Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ak Parti Şanlıurfa Millet Vekili Mehmet Kasım Gülpınar, dünyanın geleceği için bilinçli bir gençliğin öneminden bahsetti.

Topluma hizmet edecek bir bireyin görevini belirleyip bilinçli bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Gülpınar, “Ben dava şuuruna sahip olan bir gençliğin siyasetçi olmaktan ziyade, devlet adamı olmasını tercih edeceğine hiç şüphem yok. Sizler inşallah bu memleketin yetiştirdiği değil, bu toplumun yetiştirdiği değil, sizler bir devlet adamı olacaksınız. Bu memlekete hizmet edeceksiniz toplumun size hizmet etmesini beklemeyeceksiniz. Türkiye’de genç nüfusu fazla olan ikinci iliz. Eğer şuur sahibi olacaksak,  kendi istikbalimiz, değil, memleketimizin istikbalini önce düşüneceğiz” dedi.

İyi bir gelecek için uzun yıllar sonraya göre hesabın yapılıp ona göre çalışılması gerektiğini belirten Gülpınar, “Eğer biz günü birlik hareket edersek, kesinlikle yarı yolda kalırız. Madem ki geleceğimizi düşünmemiz lazım, o zaman gençlerimizi düşünmemiz lazım. Çok ta olağan üstü bir teşhis değil, herkesin bildiği bir şey bu. Ama bazen ihmal ettiği, bazen de kendini düşünmekten mütevellit çok ta geleceğe dönük siyaset üretememenin getirdiği bir dezavantaj olarak değerlendirmek lazım. Şanlıurfa’da genç sayısı daha fazladır. Bizim genç nüfusumuz çok fazla. Oy veren genç nüfusumuz her geçen seçimde fazlalaşıyor. Burada birçok arkadaşımız Kur’an-ı Kerimi biliyor Bir kere Kur’an-ı Kerim’i kendimize rehber edinmemiz lazım. Kuran’ın her bir ayeti bir düsturdur. Hepiniz kendinize Kur’an’ın bir ayetini kendinize yol edinebilirsiniz. Herkes kendi fıtratına göre Kur’an’ın bir ayeti ön plana çıkartabilir” ifadelerinde bulundu.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.