banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

İttihad'ul Ulema'dan Molla Abdussamed için taziye mesajı

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema), Kürdistan medreselerinin yetiştirdiği ender âlimlerden biri olan Molla Abdussamed Bingöl’ün vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı.

Âlimler ve Medreseler Birliği Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik tarafından yapılan açıklamada, Molla Abdussamed Bingöl’ün vefatının başta Bingöl olmak üzere bölge için büyük bir kayıp olduğu vurgulandı.

Abdussamed Bingöl’ün yüzlerce öğrencinin yetişmesine vesile olduğunu belirten Şenlik, "Değerli Seyda’mızın ömrü boyunca medreselerimize kazandırdığı talebeler ve bereketli ilim halkaları, çok kısa sürede birçok müderrisin yetişmesine vesile olmuş, başta Bingöl ve çevresi olmak üzere halkımız kendisinden fazlasıyla feyizlenip istifade etmiştir. Çektiği büyük sıkıntılara rağmen ilmin verdiği vakar ve sabırla çalışmalarını hiç aksatmayarak devam ettiren Seyda’mız yüzlerce talebenin ilimle müşerref olmasına vesile oldu." diye belirtti.

Şenlik, Molla Abdussamed’in özellikle örnek ahlakı ve şahsiyetiyle birçok insana faydasının dokunduğuna dikkat çekerek, "Fıkhi meseleler üzerindeki vukufiyeti sebebiyle birçok husumetli davalar kendisinin vesilesiyle selamete erdi. Allah değerli Seyda’mızı rahmetiyle kuşatsın. Geride bıraktığı yakın akrabaları, ilim arkadaşları, talebelerine sabırlar versin.” ifadelerini kullandı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.