banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

İTTİHAD'tan Ümran Dergisine ziyaret

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ve birliğin İstanbul Sözcüsü Mehmet Şakir Direkçi, Ümran Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şemsettin Özdemir’i ziyaret etti.

Araştırma ve Kültür Merkezinde gerçekleşen görüşmede çok samimi duygular paylaşıldı.

Medreselerin toplum içerisinde çok önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Mehmet Şenlik Hoca, “Bu ilim merkezlerini tekrar merkeze almayı, canlandırmayı hedefliyoruz. Müslümanların ittifak ettikleri noktalardan birbirlerinden istifade etmeleri gerekir. Sen ben demeden Müslümanların birbirlerini ziyaret etmeleri birbirlerini sormaları gerekir. Müslümanların birbirlerini tanımaları gerekir. İlginçtir başka bir ülkede İslami mukaddesata bir saldırı yapıldığı zaman bütün İslami camialar en gür seda ile tepkilerini ortaya koyuyorlar. Âmâ ne hikmetse bu ülkemizin içinde olunca aynı tonda bir karşı çıkış olmuyor. Bu bir eksikliktir.” dedi.

Müslümanların mezhep çatışmalarından, sivri çıkışlardan ve gereksiz kısır tartışmalardan çok zarar gördüğünü dile getiren şenlik; “Biz vasat çizgiye dikkat etmeliyiz. Ehli kıbleyi tekfir etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ümran Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Yayıncı Şemsettin Özdemir ise, “Totaliter ülkelerde İslam’a hizmet daha çok zordur. Bu gün hizmet için daha rahat şartlar mevcuttur. Müslümanlar arasında eskiden gelen kırgınlıklar olabilir. Bu kırgınlıklar sürecek değil. Bu kırgınlıkların bitmesi gerekir. Savaş veya öldürme bir kazanım değildir. Asıl kazanım insandır.” ifadelerini kullandı.

Bazen insanların birbirlerini anlamakta zorluk çekebileceğini dile getiren Özdemir, Batının birçok defa İslam ümmetinin içine oyunlarını devreye koyduğunu belirtti. Özdemir, “Düşünen, Düşünce üreten yetenekli insan yetiştirmek gerekir. Eski kırgınlıklarında bitmesi gerekir.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.