banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

İTTİHAD'tan KKTC'deki ezan yasağı kararına tepki

Kıbrıs’ın Lefke ilçesinde mahkemenin, bir kadın avukatın başvurusu üzerine bazı camilerde sabah ezan okuma yasağı getirmesi kararına bir tepki de Âlimler ve Medreseler Birliği’nden (İTTİHAD)  geldi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz İTTİHAD Genel Başkan yardımcısı Mehmet Şenlik, Kıbrıs’ın İslam’ın fethine mazhar olduğunu, o günden bugüne kadar ezanı Muhammedîyenin okunduğu bir yerde birilerin bir mahkeme kararıyla ezanı yasak etmesinin akıl tutulması olduğunu belirtti.

Şenlik, “Müslümanların bulunduğu, camilerin ve minarelerin yükseldiği, Müslüman toplum adıyla anılan bir yerde, ezandan birileri rahatsız oluyor diye mahkeme, bunun lehine karar verip sabah ezanı okunmasını yasaklaması Müslümanların katlanabileceği bir durum değildir.” dedi

Kıbrıs’ın giderek İslam’dan uzaklaştırılmaya ve ahlaki yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Şenlik, “Kimse sahip çıkmayınca ve ‘köy değneksiz kalınca, köpekler rahat bir şekilde köye saldırabilirler.’ Bu durum, köpeklerin değnek görmeyip köy içinde dolaşması demektir. Ama o köyde hiç kimse yok demek değildir. Zalimler ve kâfirler bunu fırsat bilmesinler. Müslümanlar gaflete gelebilirler ama uyanınca vallahi onları sel gibi önlerine katar götürürler.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve başka ülkelerdeki Müslümanların bunu kabul etmeyeceğini belirten Şenlik, “Kıbrıs’taki Müslümanlar da bunu kabul etmez. Buna karşı tepki olarak birilerin ortaya çıkması ve tepkilerini göstermeleri gerekir. Kimin elinden ne geliyorsa yapması lazım. Özellikle sivil toplum kuruluşları, hükümetlerin, siyasi partilerin bu konuda görüş beyan etmeleri ve olayı telin etmeleri gerekiyor. Ezan, Allah’ın namaza ve kurtuluşa davet ettiği en güzel bir çağrıdır. Bu çağrıya yapılan alçakça bir saldırıdır. Bu saldırı biz nefretle kınıyoruz. Tüm halkın bu konuda hassas ve duyarlı olunması gerekir. Herkes tepkisini göstermesi lazım.” diye konuştu. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.