banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İTTİHAD'ın İstanbul ziyaretleri devam ediyor

İstanbul’da bulunan İTTİHADUL-ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik ile birliğin İstanbul sözcüsü Mehmet Şakir Direkçi, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlilerinden Yavuz Kamadan ve Mustafa Yavuz’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Medreseler ve ilahiyatların birbirleri ile temas halinde olması gerekir

Ziyarette medreselerin içinde bulunduğu sıkıntıları ve medreselerin misyonunu anlatan Molla Mehmet Şenlik; “Halk idarenin tabanı olarak görülmelidir. Halkı tanımak için halkın üzerindeki baskıları ve daha önce halkın gördüğü zulümleri iyi okumak gerekir. Müslüman halkın maslahatı daima göz önünde bulundurulmalıdır. Medreseler ve ilahiyatların birbirleri ile temas halinde olması gerekir. Medreselerin öğrencilerinin önü açılmalıdır. Vakti zamanda haksız baskılardan kırsala çekilen medreselerin, tekrar merkeze alınması ve ümmetin istifadesine sunulmalıdır. Küçük hesaplar büyük değerlere feda edilmelidir. Her insanın eksiği olabilir. Eksiği eksik olarak görmek gerekir çok büyük görmemek gerekir.” dedi.

İTTİHAD’ın yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Yavuz Kamadan; “Medreselerde eğitim ve edep bir başkadır. İbarelerdeki o dakik manaları, şerhi ve inceliği öğrenci sıralarında çok zor verilir. Çalışmalarınız çok güzel ve takdire şayandır. Müslümanlar kardeştir. Kardeşler arası hukuka dikkat etmek gerekir.” diye konuştu.

Medreselerin üstlendiği görevlerin toplum için büyük önem taşıdığını vurgulayan Mustafa Yavuz ise, bütün Müslümanların bu noktada sorumluluk alması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: Medreseler önemli ilim yuvalarıdır. Medreselerdeki tedrisat talebelerine bir edep, bir bakış açısı vermektedir. Bu noktada bütün Müslümanlara büyük vazifeler düşmektedir. Küçük hesaplara takılmadan büyük hesaplara dikkat edilmelidir.” ifadelerini kullandı. (M. Erkan Yavuz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.