banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

İTTİHAD'dan Fatihpaşa Camii'nin yakılmasına tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda ateşe verilen tarihi Fatihpaşa Caminin yakılmasına sert tepki gösteren Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema), mescitleri yakanları ve silahlı politikalarına alet edenleri kınadıklarını belirtti.

Konu ile ilgili  İttihad'ul Ulema’dan yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’ın tarihi ve en büyük manevi değerlerinden olan camilerin, çatışmaların başladığı ilk günden beri zarar gördüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, “Kürdistan’da huzur istemeyen kesimler yaklaşık beş aydır halkımızı ve değerlerini hiçe sayarak başta camiler, Kuran kursları, medreseler ve tarihi mekânlarımız olmak üzere birçok yeri ya harabeye çevirmiş ya da kapanır duruma getirmiştir. Özellikle Sur ilçemizde bulunan halkımızın mağduriyeti hâd safhada. İlçe sakinlerinin bu kış aylarında evlerinden barklarından edilmesi, esnaflarımızın ticarethanelerini günlerce kapatmak zorunda kalmaları, meselenin vahametini net bir şekilde ortaya koyuyor.” denildi.

“Âlimler ve Medreseler Birliği olarak; en kutsal değerlerimizden biri olan mescitlerimizi karargâh edenleri, yakanları ve silahlı politikalarına bulaştıranları, çatışmaları meskûn mahallelere taşıyanları şiddetle kınıyor, resmi veya gayri resmi olarak ibadete kapatılmasını kabul edilemez buluyoruz.” ifadelerine yer verilen açıklamada son olarak, bu sürece bölgedeki âlim, şeyh, kanaat önderlerinin müdahil olmasını ve mesuliyetlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.