banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

İTTİHAD heyeti En-Nedvi ve Kışlakçı ile görüştü

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ve beraberindeki İTTİHAD İstanbul Sözcüsü Mehmet Şakir Direkçi, Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı ile, tanınmış İslam alimi Hasan En-Nedvi’nin Türkiye’de bulunan torunu Yunus En-Nedvi  ile görüştü. 

Görüşme sırasında medreseleri  kırsaldan merkeze alış hedeflerini dile getiren İTTİHAD  Genel Başkan Yardımcısı  Şenlik, “Biz medreseye yeni bir performans yeni bir vizyon kazandırmaya çalışıyoruz. Yemen’den, Moritanya’dan, özellikle Suriye’den gelen âlimlerin tecrübelerinden istifade etmeye çalışıyoruz. Kaliteli insan yetiştirmek ve vasat çizgiyi muhafaza etmek gerekir. Ümmet tarih boyunca sivri uçlardan zarar görmüştür. Onun için vasat çizgi, kucaklayıcı üslup, kazandırıcı dil, çok önemli ve gereklidir” dedi.

İTTİHAD’ın yaptığı hizmetlerin çok önemli olduğunun altını çizen Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni  Kışlakçı ise, “Özelikle yapılabilse eğitim yaşının en aşağılara çekilmesi gerekir. Hatta çocuk üç yaşından sonra ezber ve hafızlığa hazırlanmalıdır ki, kelime hazinesi çok gelişsin. Yemen, Moritanya, Hindistan ve Kürdistan’daki medreselerin tedrisat şekilleri aynıdır. Bu üç önemli merkezin birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmeleri gerekir. Medreselerde misafir edinme kültürünün canlı tutulması gerekir. Bu kültürün geliştirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu

İTTİHAD heyeti ile görüşmekten dolyı memnun olduğunu dile getiren tanınmış İslam alimi Hasan En-Nedvi’nin Türkiye’de bulunan torunu Yunus En-Nedvi de, “Biz İTTİHAD ulemasının misafir edinmekten şeref duyarız. Çok önemli hizmetler yapmaktasınız. Fırsat bulursam, sizi ziyaret etmeyi, oradaki kardeşlerimle tanışmayı can-ı gönülden çok arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.