banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

İtfaye kuyuya düşen Köpekleri için Seferber oldu

Şanlıurfa'da 25 metrelik kuyuya düşen iki sokak köpeğini kurtarmak için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Şanlıurfa Süleymaniye mahallesinde iki sokak köpeğinin su kuyusuna düştüğünü gören vatandaşlar durumu Şanlıurfa itfaiyesine bildirdi. itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle sokak köpeklerini kurtarmak için çalışma başlatıldı. Halat merdivenlerle kuyuya girmeye çalışan itfaiye ekipleri kuyunun çok dar olması nedeniyle çalışmaya kısa bir ara verdi. Olay yerine gelen iş makinası yardımıyla kuyunun yan tarafı kazılarak genişletildi.

YÜZ YILLIK KUYU

Yaklaşık olarak yüzyıl önce ilkel yöntemlerle kazıldığı öğrenilen kuyuyu genişletme çalışmaları yaklaşık dört saat sürdü. Kuyunun yan tarafından 10 metreye kadar genişletilmesinin ardından kuyuya bir itfaiye eri indirilmek istendi. Kuyunun çok dar olması nedeniyle itfaiye eri oksijen tüpü takamazken kuyuya inme girişimi de sonuçsuz kaldı.

İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Kuyuya inen itfaiye eri ise gazdan etkilendiğini ve yukarı çekilmesini istedi. Gazdan etkilenen itfaiye eri hemen yukarı çekilirken olay yerinde önlem amaçlı bulundurulan ambulansta oksijen tedavisi uygulandı.

ÇALIŞMA ERTELENDİ

İtfaiye ekiplerinin beş saati bulan çalışmaları kazı yapılan bölgede sert kaya parçalarına denk gelinmesi nedeniyle ertelendi.
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.