banner2
Öne Çıkanlar Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Abdülkerim Gök İftar verdi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

İşte Urfa'da 2013 Yılında yapılan yardımlar

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yapılan başvuruları Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda sorguladıktan sonra Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlileri tarafından hanelere yaptıkları ziyaretler neticesinde Mütevelli Heyeti Kararı ile uygun görülen şahıslara yardımları ulaştırıyor.
Birçok farklı ad altında yardımlarını sürdüren vakıf, eşi vefat etmiş bayanlara, muhtaç asker ailelerine, yaşlılara, engellilere yaptığı yardımların yanı sıra şartlı eğitim ve sağlık yardımlarını da sürdürüyor.
Şanlıurfa il ve ilçelerinde 2013 yılında Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımlar şöyle:
Eşi Vefat etmiş olup, herhangi bir yerden (Ssk-Emekli Sandığı, Bağ Kur) maaş almayan ve yapılan araştırmada muhtaç olduğu tespit edilen bayanlara 2’şer aylık dönemler halinde 5 yüz TL’lik yardım yapıldı. İl genelinde 9 bin 162 kadına PTT şubelerinden ödenen yardımların 2013 yılındaki toplam tutarı ise 22 milyon TL oldu.
Askerlik görevini yapmakta olup muhtaç durumda bulunan askerin evli olması durumunda eşine, bekâr ise anne veya babasınaise yine 2’şer aylık dönemler halinde 5 yüz TL’lik yardım yapıldı.  2013 yılı Eylül ayında başlatılan bu yardım kapsamında 3 bin 252 aileye toplam 4 milyon 500 bin TL ödeme yapıldı.     
Okula devam etme koşulu ile yapılan ve Şartlı Eğitim Yardımıolarak bilinen yardım kapsamında İlköğretime devam eden her erkek öğrenci için aylık 30 TL, İlköğretime devam eden her kız öğrenci için aylık 35 TL yardım annelere yapıldı. Ortaöğretimde ise her erkek öğrenci için aylık 45TL, her kız öğrenci için aylık 55 TL nakdi yardımlar annelere ödendi.  İkişer aylık dönemler halinde PTT Şubelerinden yapılan ödemeler il genelinde 2013 yılı içerisinde 71 bin 411 anneye ulaştırıldı. 170 bin öğrenci adına annelere yapılan ödemelerin 2013 yılı toplam tutarı ise 44 milyon TL oldu.
Gebe annelere doğumun hastanede yapılması halinde bir kereye mahsus 70 TL, düzenli muayenelerin yapılması halinde doğumdan önce aylık 30 TL,doğumdan sonra iki kereye mahsus 30 TL, 0-4 yaş arası çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeleri şartıyla aylık 30 TL olarak yapılan Şartlı Sağlık Yardımı kapsamında ise il genelinde 68 bin 987 çocuk ve anne için 28 milyon TL ödeme yapıldı.
Özürlü olup en az %40 sağlık kurulu raporu olan 18 yaşın altındaki çocukların ailelerine Engelli Yakını Aylığı, 18 yaş üstünde olanlara Engelli Aylığı adıyla yapılan yardımlarda engelli aylıklarıyla, rapor oranlarına göre 3 ayda bir 750 TL ile bin 200TL arasında değişen rakamlarda yardım gerçekleştirildi. Bu yardım kapsamında 2013 yılında il genelinde 21 bin 32 engelliye toplam 64 milyon TL yardım yapılmış oldu. Engelli aylıkları üçer aylık olarak PTT şubelerinden haksahiplerine ödeniyor.
Yapılan incelemeler sonucunda 65 yaşını doldurmuş ve muhtaç durumda olan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıtarafından Yaşlı Aylığı yardımları da yapılıyor. 3 ayda bir PTT şubelerinden ödenen400 TL’lik yaşlı aylığı kapsamında 2013 yılında Şanlıurfa’da 21 bin 642 yaşlıya toplam 29 milyon TL yardım gerçekleştirildi.
Yapılan bu yardımların dışında Şanlıurfa ve bağlı ilçe Vakıfları tarafından nakdi para, kira, eğitim, sağlık, barınma ve benzeri yardımlar da yapılıyor. 2013 yılı içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ayrıca toplam 35 milyon TL ayni ve nakdi yardım yapıldı. 2013 yılı içerisinde İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 31 bin 250 ton kömür 50 bin aileye dağıtıldı.
2013 yılındaŞanlıurfa ve bağlı ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yaklaşık 100 bin aileye yapılan yardım kalemleri toplamında 226 milyon500 bin TL yardım yapıldı. Bu yardımların dışında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 9 bin 450 kişiye evde bakım yardımı, 560 Aileye ise ekonomik destek yardımı yapıldı. Yapılan bu yardımlara karşılık 2013 yılı içerisinde toplam 85 milyon TL harcandı.
Şanlıurfa’da yardım yapan diğer Kurumlar ve Sivil Toplum Örgütleri hariç; yalnız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılı içerisinde toplam 110 bin aileye 311 milyon 500 bin TL tutarında yardım yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.