banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

İşte sendikalı işçi sayısı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyledir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik,  her yıl Ocak ve Temmuz dönemlerinde açıklanan, iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin Ocak ayı istatistiklerinin açıklandığını bildirdi.
Temmuz 2013 itibariyle, 11.628.806 işçiden, 1.032.166 işçinin sendikalı olduğunu belirten Faruk Çelik, sendikalı işçi sayısının  Ocak 2014 tarihi itibariyle  1.096.540 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Mevsimsel işçilikten kaynaklanan hareketler nedeniyle işçi sayılarında azalmalar olduğunu vurgulayan Faruk Çelik, buna rağmen sendikalı işçi sayılarında gözle görülür bir artış olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Ocak 2014 döneminde 7  yeni işçi  sendikasının  kurulduğunu, Temmuz 2013’te barajı geçen sendikaların tamamının  Ocak 2014’te de barajı geçtiklerini ifade etti.

Bunlara ilave olarak Ocak 2014 döneminde, Türkiye Gazeteciler Sendikası (Türk-İş), Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (Türk-İş) ve Özel Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası (Hak-İş)’da  % 1 barajını geçtiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, % 1 barajını geçen 3 yeni sendika ile birlikte,  Ocak 2014 itibariyle, Türk-İş, Hak-İş, ve DİSK’e bağlı  46 ve 1 bağımsız  sendika olmak üzere, 47 işçi sendikasının  barajı geçen sendikalar arasında yer aldığını belirtti.

Faruk Çelik, 6356 Sayılı Kanun ile birlikte, Bakanlığımızca yürütülen  çalışmaların  yansıması olarak  Ocak 2014 döneminde Sendikaya üye olan işçi sayısında Temmuz 2013 dönemine göre 64.374 kişilik bir artış olduğunu da vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.