banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

İş'te Kadınlar



Kadınların aktif olarak iş hayatına atılmasını sağlamak için Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülen ve İşkur Şanlıurfa İl Müdürlüğü’nün faydalanıcısı olduğu kadın istihdamının desteklenmesi operasyonu kapsamında kadınlar çeşitli konularda mesleki yönde gelişimleri sağlayacak eğitimlere tabii tutuldu. Proje kapsamında dokuz ayrı branşta üç hafta içinde 12 günde 36 saat eğitim gören kadınlar kursları başarıyla tamamladı.

İşkur Şanlıurfa İl Müdürlüğü bünyesinde görevli İMD (İş ve Meslek Danışmanları) servisi çalışma grubu çalışanları ile eğitim uzmanı Micheal Chambers tarafından verilen eğitimde ise işveren görüşmesi, mülakat teknikleri, cv (özgeçmiş) hazırlama, telefon görüşmesi vb. konularda bayanlar yeterlilik kazandı. İMD servisi çalışanları tarafından verilen eğitimin sonunda yüzde 90 başarı sağlandığı görülürken, eğitimin sonunda kursiyer bayanlara katılım belgeleri verildi.

Eğitimi başarıyla bitiren dokuz bayandan yedisi işe yerleştirilirken diğer iki bayan ise istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına yönlendirildi. İşkur Şanlıurfa İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre istihdama yönelik faaliyetlere ara verilmeden devam edileceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.