banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

İşte İran'daki imza krizinin sır perdesi

Tahran'daki imza krizinin perde arkasından İran'ın uyanıklığı çıktı! İddialara göre İran, ‘Tercihli Ticaret Anlaşması'na kendisi için son dakika imtiyazları ekleme ve anlaşmanın sadece ilk sayfasını imzalayarak geçiştirmeye çalıştı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ayak diremesi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Birinci Vekili'ni ikna etmesi üzerine İran tarafı bütün sayfaları parafladı. Başbakan Erdoğan'ın Tahran ziyaretinde Tercihli Ticaret Anlaşması imza töreninde ilginç bir görüntü ortaya çıkmıştı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, adı anons edildiği halde imzaların atılacağı masaya oturmamıştı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ikna çabasına girişmişti. Sonunda Zeybekci masaya oturmuş, Başbakan Erdoğan da eliyle ‘imzala' işareti yapmıştı.
"ERDOĞAN'IN DESTEĞİNİ ALDI"  Hürriyet'te yer alan habere göre daha önce tamamlanan anlaşmaya İran, kendi lehine bazı maddeler eklemek istedi. Bazı ürünlerde vergi artışının da yer aldığı bu imtiyaz isteğine Bakan Zeybekçi karşı çıktı. İmza töreni öncesi yaşanan bu gerginlik için Başbakan Erdoğan devreye girdi ve İran tarafı tüm sayfaların imzalanması için ikna edildi.  BAKAN TWİTTER'DAN YANIT VERDİ
Zeybekci, sosyal medyadaki bayrak tartışmasına konu olan İran pozuyla ilgili eleştirilere Twitter'dan yanıt verdi. "Zerre diplomasi bilenler İran'daki resmi suistimal etmez. Resimde görünmeyen tam karşımızda bizimle aynı sayıda İranlı bakan var" diyen Zeybekci, takipçileriyle şu mesajı paylaştı: "O resim İran Cumhurbaşkanı'nın odası, bizdeki gibi kendi resim ve bayrakları olur. Basın toplantısında ise her iki bayrak olur. Hiç kimse bize, bayrağımıza saygı ve milli onurumuzu öğretemez. Samimiyetleri ve yürekleri yetmez. Bu zavallı provokasyonu yapanlar benim ortak ticaret anlaşmasını imzaladığım resme bakma zahmetinde bulunsunlar. Şanlı bayrağımızı görürler. İmzaladığım anlaşmada gurur belgesidir. Tam manasıyla başarımızdır. Her sayfası paraf edilen Türkçe, Farsça ve İngilizcedir, devletin kayıtlarındadır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.