banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

İstanbul'da patlama

AK Parti İl Başkanlığı'nın önündeki polis aracının yanında patlama meydana geldi.

İstanbul’da AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binalarının önünde bekleyen Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürü, patlamada 10 hafif yaralı olduğunu açıkladı. Patlamanın polis aracı yakınındaki bir motosiklette meydana geldiği belirtiliyor.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, MÜSİAD ve AKP il binası önünde görevli Çevik Kuvvet ekiplerinin yakınlarında meydana gelen patlamada, yaralı sayısının 10’a yükseldiğini açıkladı.

Sabah saatlerinde, Sütlüce’de meydana gelen patlama paniğe neden oldu. MÜSİAD ve AKP il binası önünde görevli Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan midibüsün yakınlarında meydana gelen patlamada, 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın patlamanın ardından yaptığı açıklamada yaralıların arasında polis memurlarıyla birlikte vatandaşların da olabileceğini ifade etti. Çapkın aracın içinde 21 polis memurunun olduğunu belirtirken, bir motosiklet üstündeki bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını açıkladı.

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI KULLANILMIŞ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını bildirdi.

Mutlu, Atatürk Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sütlüce'de saat 09.00 sıralarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait aracın geçişi esnasında, yol kenarına bırakılan bir motosiklete düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.

Bu saldırıda 10 polis memurunun hafif yaralandığını ifade eden Mutlu, bunlardan 3'ünün hastaneye sevk edildiğini, diğerlerinin tedavilerinin ise ayakta yapıldığını söyledi.

Mutlu, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili şu anda ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, "Onu araştıracağız. Uzaktan kumandalı patlayıcının motosiklete yerleştirilmesi suretiyle ekip otosunun oradan geçişine yönelik bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Hamdolsun hafif yaralarla atlatılmıştır. Ağır vaka yok. Faillerini bulacağız" dedi.

Gazetecilerin, İstanbul'da uzun süreden beri böyle bir olayın yaşanmadığını hatırlattığı Mutlu, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu anlatarak, bu tür saldırıların kentin güvenliğini bozmayacağını söyledi.

Mutlu, gazetecilerin olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, "Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil" karşılığını verdi.

 İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olayda yaralananların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmasının ardından ikinci bir patlama ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Yaralılara ilk müdahale MÜSİAD binasında yapıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Patlamanın meydana geldiği otobüste hasar meydana geldi.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekibi de olay yerine gitti.

Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.