banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İstanbul'da AKBİL tarih oluyor

 İstanbul'da toplu taşımada yaklaşık 20 yıldır kullanılan Akbil, yeni yıldan itibaren yerini tamamen İstanbulkart'a bırakacak.

Konuyla ilgili İETT sitesinden yapılan açıklamada,”15 milyon kullanıcısı olan İstanbulkart 2009 yılında hizmete girmişti. Akbil 2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı. İstanbulkart’ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edilmesi Akbil’in tarihteki yerini almasına neden oldu. Gelişen teknoloji ile birlikte 280 bin kullanıcısı kalan Akbil artık İETT’nin nostaljileri arasında yerini aldı. Son kontör yüklemeleri 30 Kasım’da yapılacak olan Akbil 31 Aralık’tan itibaren kullanılamayacak.”denildi.

Online değişim imkânı
Akbil’lerin değişiminin de yapılacağı belirtilen açıklamada; “Yolcular  İstanbulkart yükleme bayilerinden Akbil’lerini teslim etmeleri durumunda İstanbulkart’ı ücretsiz alabilecekler. Başvuru merkezlerinden yapılacak değişimin yanı sıra bayilere gitmek için vakit bulamayan vatandaşların internet üzerinden başvuru yapmaları halinde İstanbulkart adrese ücretsiz kargo ile ulaştırılacak.”ifadelerine yer verildi.

İstanbul’da tek kart sistemi
Açıklamanın sonunda, “İETT İstanbulkart’ın tek bilet olarak kullanımına geçilmesinin yanı sıra farklı alanlarda kullanılması için de projeler geliştirdi. İstanbulkart’ın otoparklarda, spor salonlarında ve üniversitelerde kullanılması için entegrasyon alt yapı çalışmaları başlatıldı. Böylece İstanbullunun tek kart ile birçok işini halledebilmesi sağlanacak.”denildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.