banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İstanbul Üniversitesi'nde 'Değerleri İnşa Kulübü' kuruldu

İstanbul Üniversitesinde Müslüman öğrencilerin sığınabileceği güvenli bir liman olacak yeni bir kulüp kuruldu. Değerleri İnşa Kulübü'nün açılış programı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Açılış programına konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdulkadir Turan katıldı.   

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği program Sultanahmet müezzini Hafız İbrahim Altuntaş'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra kulüp başkanı Serdar Ayhan, programın açılış konuşmasını yaptı.

"Amacımız öğrencilere bilinç kazandırmak"

Yıl içerisinde çeşitli programlar düzeleceklerini söyleyen Ayhan, "Geçtiğimiz eğitim öğretim dönemi son ayında kuruluş dilekçesini veren ve aynı ay içerisinde de kurulan kulübümüz ilk günden itibaren faaliyetlerine başladı. Kuruluş aşamasında dava dertlisi olan arkadaşlarımızla yoğun istişarelerimiz oldu. İstişareler sonucunda bir kulüp etrafında toplanmaya karar verdik. Kuruluş aşamasında hedeflerimizden biri konferanslar ile birlikte Üniversite ve özellikle İlahiyat Fakültesi öğrencilerine bilinç kazandırmaktı. Yıl boyunca yapmak istediğimiz etkinliklerden bir kaçı şöyle; hanım kardeşlerimizin katılabileceği Müslüman kadının şahsiyeti, dava ve kültürü ile bir program yapmayı düşünüyoruz. Hazırlık öğrencilerimize katkı amaçlı Arapça konferanslar düzenlemeyi planlıyoruz. Nisan ayı içerisinde de bir Kutlu Doğum programı düzenlemek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Allah-u Teâlâ dinin yapısına kendini yenileme kabiliyeti verdi" 

Programın konuğu Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdulkadir Turan ise "Yüce Allah Hz. Muhammed'i (sav) son peygamber olarak gönderdi. Ondan sonra da Peygamber göndermeyeceğini bildirdi. Ama bu dinin yapısına çok müthiş bir kendini yenileme, kendi bulunduğu çağın sorunlarını çözebilme kabiliyeti verdi. Bunun için değerler unutuldukça, kıymetler göz ardı edildikçe, yüce Allah bizlere mutlaka bu değerleri inşa edecek, bu değerleri bize hatırlatacak birilerini bize vesile kıldı. Bizim Değerleri İnşa Kulübümüz de bu gelenek üzerine kurulmuştur İnşallah. İhya hususunda inşallah değerli hizmetleri olur." diye konuştu.

"En değerli varlık İslam'dır"

İnsan ve İslam'ın özdeş olduğunu belirten Turan, "Eğer insanlık fıtrat üzerinde bulunuyorsa İslam eşittir insanlık. İnsan ve İslam özdeştir diyebiliriz. İslam için en değerli varlık şüphesiz insandır. İnsanlık içinde hiç şüphe yok ki en değerli varlık İslam'dır. Biz değerleri inşadan bahsederken İslam'ın öngördüğü değerleri inşadan söz edeceğiz. İnsan en çok neye değer veriyorsa ve zarar gelmesini istemiyorsa değerler piramidinin en üstende o vardır. İslam bir inşa dinidir. Hz. İbrahim bir genç olarak Nemrut'un putlarını kırdı. Ama putları kırmakla kalmadı. Putları kırmak ve orada kalmak İslam değildir. Hz. İbrahim ne yaptı?  İnşa etti. Hz. Âdem'in Mekke'de temellerini attığı Beytullah'ı buldu ve yanında bir gençle; oğlu Hz. İsmail ile beraber Kâbe'yi inşa etti. İşte şimdi İslam oldu." dedi.

"İnançtan koparılan gençlik faşizme yöneldi"

İnanç ve iffetten koparılan gençliğin sosyalizm ve faşizme teslim olduğunun altını çizen Turan, "Gençleri devlet işlerinden uzak tutalım dediler. Gençler bu işleri bozuyor dediler. Arabesk kültürü ile bir isyan kültürü ile gelenekten, inançtan, iffetten koparılan gençlik sosyalizm ve faşizme teslim oldu. 28 Şubat'ın en yoğun hissedildiği dönemde Ankara'da misyonerlik hutbesi okutuldu. İsyan kültürüyle yetiştirilen gençlik boşluğu doldurmak için Hıristiyanlığa yöneldi. Eğer bugün değerler yıpranması yaşanıyor diyorsak bunu yapan biziz. Kendimizi kandırmayalım ve sorumluluğu üzerimize alalım." ifadelerini kullandı. (Muhsin Şenol – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.