banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

 Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 10. yıl, 499. hafta basın açıklamasını İzmit Özgürlük Meydanı'nda gerçekleştirdi. İnsan Hakları Savunucuları Derneği genel başkanı Ali Akbaş okuduğu açıklamada, Kudüs ve Mescidi Aksa'daki son gelişmeler ele alınarak İsrail'e karşı savaş çağrısı yapıldı.

Açıklamaya katılanlar "Kudüs bizimle özgürleşecek, bekle bizi ey Kudüs geliyoruz", "Mescidi Aksa için savaşmaya, şehadete, ölüme hazırız" pankartları taşıdı.

İsrail işgaline müdahalenin halkla değil devletler eli ile olacağını belirten Akbaş, "Bu konudaki en büyük engel, İngilizlerin giderken ardında bıraktığı, rejime hakim olan "yurtta sulh cihanda sulh" diyen anlayışıdır. Ne yazık ki bu slogan, ümmete dahi ezberletilmiş ve bunu kimse sorgulamamıştır.

İstiklal mahkemeleri 10 bin Müslüman'ı asmış, dersimde 35 bin Alevi katledilmiş ve Amerika'nın emri ile bu Müslüman halk Kore'ye savaşmaya gönderilmiştir. O zaman "yurtta sulh, cihanda sulh" denilmemiştir. Fakat konu İngiliz ve Yahudilerin işgal ettiği topraklar olunca "yurtta sulh, cihanda sulh" anlayışı geçerli olmaktadır.

"Yurtta sulh, cihanda sulh sözünü kabul etmiyoruz"
Bu söz Osmanlının emperyalistler tarafından işgal edilmiş topraklarını, İsrail'in gasp ettiği ümmet topraklarını geri alma teşebbüsüne karşı, emperyalistlerin işbirlikçilerine bellettiği bir ifadedir. Bu sözü kabul etmiyoruz ve Müslümanlar, bu söze karşı olduğunu her bulunduğu ortamda haykırmalıdır." dedi.

Mescid'i Aksa'nın, Allah ve Rasul'ünün Müslümanlara bıraktığı en büyük emanetlerden olduğunu belirten Akbaş, Türkiye ve diğer devletlerin İsrail'e söz söylemeyi bırakarak İsrail'den gasp ettiği toprakları geri almak için savaş başlatmasını istedi.

Müslümanların topraklarını ve kıblesini işgal İsrail ve işbirlikçilerinin ancak silahlı mücadeleden anladığını belirten Akbaş, "İnşallah Mescid'i Aksa ve Filistin toprakları cihad ile kurtulacaktır. Kuddus'u geri almak için, terörist Yahudilerin Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulme son vermek için, biz ümmet olarak !!, Türkiyeli Müslümanlar olarak savaşa hazırız. Kudüs için şehadete hazırız." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.