banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

İsrail'den Erdoğan'a siyonizm tepkisi!

Erdoğan'ın Siyonizm ile anti-Semitizm arasında kurduğu bağdan dolayı dehşete kapıldıklarını duyuran ADL Başkanı Abraham Foxman, Sayın Erdoğan'ın farklı kültürleri anlamak gibi bir toplantıda Siyonizm ile anti-Semitizm arasında kurmuş olduğu bağlantı karşısında dehşete düştük." dedi.

ÖTEKİNİN HORLANDIĞINA SIKÇA ŞAHİT OLUYORUZ

Erdoğan'ın Viyana'da BM Medeniyetler İttifakı 5. Forum'un yaptığı konuşmadan kesitler alan ADL açıklamasında, başbakanın konuşmasından, "Ötekinin kültürünü, inançlarını, hissiyatını anlamak için mücadele verilmesi gerekirken ön yargılardan hareket edilerek ötekinin dışlandığına ve horlandığına sıkça şahit oluyoruz. Tıpkı Siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı Faşizm gibi İslamofobiya'nın da bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz bir hal almıştır." sözlerine dikkat çekildi.

ADL Başkanı Foxman şöyle konuştu: "Geçmişte başbakan içindeki İsrail düşmanlığı ile Yahudi karşıtlığını birbirinden özenle ayırmasını biliyordu. Siyonizm ile ilgili böyle bir bağlantı kurmak Müslümanlar, Yahudiler arasında faşizm ve siyonizm hakkında ciddi yanlış anlamalara neden olabilecek, modern Türkiye Cumhuriyeti'ni anayurdu bilen Yahudilere karşı da nefreti beraberinde getirecektir." dedi.

Foxman açıklamasında Siyonizm'in ırkçılıkla eş tutulmasına karşın BM'nin 1975'te almış olduğu kınama kararını hatırlatarak, bu tür hakaretlerin Yahudi milletine karşı nefreti sürükleyebileceğini öne sürdü.

BİR TEPKİ DE NETANYAHU'DAN

İsrail Başbakanı Netanyahu, Erdoğan'ın sözlerini, "Benzerlerinin dünyadan silindiğini düşündüğümüz karanlık ve hakaretamiz bir ifade" olarak nitelendirdi.
İsrail Başbakanı, "Türkiye Başbakanı'nın Siyonizm'le Nazizm arasında yaptığı kıyaslamayı kınıyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.