banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik’in, “İsrail devleti ve İsrail halkı Türkiye'nin dostudur.” açıklamalarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Ömer Çelik’in İsrail ile ilgili vermiş olduğu son beyanatın talihsiz bir beyanat olduğunu söyleyen Fırat, “Büyük bir gaftır. İsrail Halkı ile Müslümanlar asla birbirlerinin dostu olmamıştır.” dedi.

 

Fırat, “İslam tarihinde İsrail toplumunun yaptığı ihanetler, Müslümanlara yaptıkları zulüm ve işkenceleri Ömer Çelik bilmiyor herhalde. Allah (c.c) tarafından lanetlenen, dünyaya her devirde fitne tohumları saçan hatta içlerinde çıkan Peygamberlerini dahi katleden bu kavim nasıl Müslümanların, nasıl Türk halkının dostu olabilir? Siyasi iktidar, Suriye, Irak, Libya ve Ortadoğu politikasında yaptığı yanlışlardan dolayı başı dönmüş, şimdi de İsrail’in kucağına düşmek üzeredir.” diye belirtti.

“İktidar çareyi İsrail’in dostluğunda aramaktadır”

Silahını, askerini, uçağını, gemisini alan batılı güçlerin soluğu Ortadoğu’da aldığını vurgulayan Fırat, “Herkes bu büyük pastadan pay almaya çalışırken, ortada kalan iktidar, çareyi İsrail’in dostluğunda aramaktadır. Ömer Çelik’in sözleri Türk halkı için ve dünya Müslümanları için söylenmiş en büyük hakarettir. Bu sözlerin bu ortamda sarf edilmesi tesadüfî değildir. Rusya ile başlayan krizi, doğu Güneydoğudaki olaylar Suriye ve Irak’ta gelişen vahim hadiseler Türkiye’nin nasıl bir maceraya doğru gittiğini açıkça ortaya kaymaktadır. Amaç gündem değiştirmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Ömer Çelik İslam âleminden özür dilemelidir”

Fırat, Ömer Çelik’in İslam âleminden özür dilemesi gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Refahyol döneminde İsrail ile TSK’nın yapmış olduğu bir ihale antlaşmasını ihanet görerek, Erbakan Hocayı suçlayanlar ve Türkiye’yi ayağa kaldıranlar nerede şimdi? Ticaretlerini milyar dolarlara çıkararak İsrail’in dostu olduğunu iddia edenlere karşı neden susuyorsunuz? Onun için bir kez daha altını çizerek söylüyoruz; İsrail ve Müslümanlar asla dost olmamış ve olamazlar. Ömer Çelik, bu sözlerinden dolayı derhal bütün İslam âleminden özür dilemelidir.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.