banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İslami STK'lardan Sur halkına 2 TIR yardım (YENİLENDİ)

Şanlıurfa İslami sivil toplum kuruluşları ve İHH tarafından "Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyası kapsamında, Sur halkına dağıtılmak üzere Diyarbakır’daki İslami STK'lara 2 TIR temel insani yardım malzemesi gönderildi.

Diyarbakır'da faaliyet yürüten İslami STK’ların başlattıkları “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” kampanyası kapsamında, Şanlıurfa’daki STK’lar ve İHH tarafından 2 TIR dolusu erzak, battaniye, elektrik sobası gibi temel ihtiyaç malzemeleri gönderildi. Yardımların en kısa zamanda Sur halkına ulaştırılacağı belirtildi. 

Diyarbakır İHH Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Çiçekli, yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “İHH olarak mazlum insanlara yardım etmek için her tarafa koşuyoruz. Diyarbakır’daki İslami STK’ların başlatmış olduğu ‘Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım’ kampanyasına da 750 paket gıda, 350 paket hijyenik madde içeren toplamda bin 100 paket yardımda bulunduk. Bu yardımları kampanyayı yürüten yetkililere teslim ettik.”

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Diyarbakır İslami STK’lar İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş ise "Şanlıurfa'daki İslami STK'lardan bugün bize çok anlamlı bir yardım geldi. 2 TIR dolusu erzak, battaniye, elektrik sobası, mama gibi temel ihtiyaçlar bize teslim edildi. Bizler de bu yardım malzemelerini hızlı bir şeklide Sur'daki muhacir kardeşlerimize ulaştıracağız. Sur'daki mağduriyeti gidermek için İslami STK'lar olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim yapacağımız geçici pansuman niteliğindedir. Halkın barınma gibi ihtiyaçlarını da devlet mutlaka karşılamalıdır." dedi.

Öte yandan Sur’da barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 38’inci gününe girerken çatışmalar da aralıksız bir şekilde devam ediyor. (Mustafa Kaynak/Yunus Sırat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.