banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

İslami STK'lardan peygambere sevgi afişleri

Yüzlerce sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, DBP’li Yenişehir Belediyesi’nin peygamber efendimize hakaret içerikli karikatürün yer aldığı afişleri billboardlara asmasına tepki olarak Diyarbakır’ın 55 noktasına ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik’ ayeti ile ‘Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah’ sözünü içeren afişleri astı.

Peygambere sahip çıkılması amacıyla böyle bir girişime adım attıklarını söyleyen İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sekreteri Yunus Memiş, “İslam’ın kutsal değerlerine hakaret içeren karikatürler ile mukaddes değerlerimize saldırı oldu. Bizler de bu duruma tepki olarak şehrin 55 noktasına bu afişleri astık. Diyarbakır peygamberler ve sahabeler şehridir. Halkımız peygambere yönelik hiçbir saldırıyı kabul etmez. Sahabeler kentinde peygambere bu hakareti asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Çirkin afişlere tepki göstermek amacıyla bir miting düzenlemeyi düşündüklerini belirten Memiş, “Seçim öncesi olabilecek bir provokatör eyleme karşı bu mitingi seçimden sonraya erteledik. Allah izin verirse bu mitingimizi seçimden sonra yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Diyarbakır halkı ise afişleri çok anlamlı bulduklarını belirtti.

“İslami STK’ları canı gönülden tebrik ediyorum”

DBP’li Yenişehir Belediyesi’nin asmış olduğu afişleri terbiyesizce olarak niteleyen Abdulselam Önen, “Tarihten beri Kürtler İslam’ı benimsemişler, yaşamışlar ve İslam’ı kendilerine hayat nizami olarak görmüşler. Tepeden inme bir belediyenin peygamber efendimize Kürtlerin kutsalı olan Hz. Muhammed (sav)’e hakaret içeren bir karikatürü billboardlara asması tamamıyla bir küstahlıktır ve biz bunu Müslümanlar olarak en şiddetli bir şekilde kınadık ve kınayacağız. Bunu bilsinler biz peygamber efendimize sahip çıkacağız. Peygamber efendimiz için biz canımızı, ailemizi ve evladımızı kurban ederiz. İslami STK’ları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Allah razı olsun sayılarını artırsın çok güzel bir şekilde sivil bir direniş tarzı ile buna tepkilerini koydular. Sonuna kadar STK’ların arkasındayız.” dedi.

“Burada yerli Danimarkalılar var”

Müslüman toplumda peygambere hakaretin kabul edilemez olduğunu söyleyen Veysel Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Danimarka’da hakaret ediyorlar. Burada ise yerli Danimarkalılar var. Peygamber efendimize hakaret ediyorlar. Buna tepkisiz kalmamak gerekiyor. Peygamber efendimiz canımızdan çok seviyoruz. STK’ların astıkları afişleri desteliyoruz ve olumlu buluyoruz.” (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.