banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

İslami STK'lardan Diyarbakır Valisine ziyaret

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşları Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ederek, Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olanlara yapılacak olan yardım kampanyası hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ve herkesin bu yardım kampanyasına destek verilmesi gerektiğini belirttiler.

Vali Aksoy’u ziyaretinden sonra basın İslami STK’lar adına açıklama yapan Yunus Memiş, İslami sivil tolum kuruluşları olarak İl Valisini ziyarette bulunduklarını, buradaki amaçlarının yardım kampanyasıyla ilgili geniş bilgilendirmede bulunduklarını söyledi.

Memiş amaçlarının,  gerekli yardım konusunda kesinlikle Sur’ da hendek ve barikatlara karşı mağdur olan ailelerin yanında olduklarını his ettirmek olduğunu söyledi.

Memiş açıklamasında, “Bu Mazlum halk örgütün hendek ve barikatlarının yanında ailelerinin aynı zamanda evlerinden de mağdur oldular. Şuanda kış şartlarından dolayı sıkıntı yaşıyorlar.” dedi

Ailelere yardım noktasında geçen Cuma başlatmış oldukları yardım kampanyası hakkında Vali Aksoy’a bilgilendirmede bulunduklarını belirten Memiş son olarak, “Özellikle bu konuda valilikle koordineli bir şekilde çalışmaların tüm Türkiye’de ciddi bir şekilde Diyarbakır’daki İslami sivil toplum kuruluşlarına yardım gelme noktasında olumlu tepkiler var.  Bundan dolayı bilgi alışverişinde bulunduk.  Olumlu bir görüşme oldu, bundan dolayı sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Türkiye’de tüm İslami STK’ların ve diğer halkın Sur’daki muhacir kardeşlerimize Ensar olma parolasıyla yola çıktığımız bu anlamlı yardıma destek vermelerini de bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.