banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla geçen yıl Kurban Bayramında yaşanan 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, çocuklarının şehadetlerinin yıldönümlerini tebrik ederek, şehitlerin davasına sahip çıkan herkese teşekkür etti.

Çocuklarının 6-7 Ekim’de fakir ailelere Kurban eti dağıtırken katledildiğini söyleyen Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, onlara büyük zulümler yapıldığını ve bu zulümlere sırf İslami hassasiyetlerinden dolayı maruz kaldıklarını sözlerine ekledi.

Katledildiğinde henüz 16 yaşında olan Yasin Börü’nün ve arkadaşlarının şehadet yıldönümünü tebrik eden Baba Börü, Yasin Börü ve arkadaşlarının masum olduğuna ve bu vahşette doğrudan ya da dolaylı olarak ortak olanların bu dünyada da ahirette de hesap vereceklerinin altını çizdi.

“Binlerce Hasan İslam davasına feda olsun”

Oğlunun suçsuz yere katledildiğini söyleyen Mehmet Gökgöz, bin oğlu da olsa hepsini İslam dini uğruna feda etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Hasan ve arkadaşlarının ihtiyaç sahiplerine et dağıtırken, PKK/HDP çeteleri tarafından saldırıya uğradığını ifade eden Gökgöz, "Bu saldırı üzerine bir binaya sığınıyorlar. Çeteler binaya giriyor.  Bu esnada oğlum ve arkadaşları bir daireye sığınıyorlar. Daire, çeteler tarafından tespit ediliyor. İçeriye giren çeteler, çocukları silah ve bıçaklarla yaraladıktan sonra pencereden aşağı atıyorlar. Kalpleri kararmış bu caniler, öfkesini alamayınca arabayla üzerinden geçiyor ve yakıyorlar. Nerede insan haklarınız, demokrasiniz, özgürlüğünüz? Ölüye bile saygısı olmayanların diriye ne saygısı olur? Oğlumun katledilmesine sebep olanlardan her iki dünyada da davacı olacağım." dedi.

Oğlunun şehadetinin yıldönümünde oğlunun hatıralarının canlandığını ve yaralarının tazelendiğini belirten Hasan Gökgöz'ün annesi Mehtap Gökgöz ise, kilometrelerce yol mahkemeye varmak için gittiklerini ancak mahkemede kendilerine konuşma hakkı verilmediği için üzgün olduğunu dile getirdi.

Oğlunu katletmekle yargılananların mahkemedeki tavırlarından rahatsız olduğunu söyleyen Anne Gökgöz, “Hasan'ımı katledenler mahkemede, karşıma geçip, gülüyor, kahkaha atıyor, aileleri ile kucaklaşıyorken, ben ise bir kez daha ölüyordum.” diye duygularını anlattı.

"Kurban bayramında kurban oldular"

Saldırıda katledilen Riyad Güneş'in ağabeyi Nihat Güneş, Riyad ve arkadaşlarının kurban bayramında Allah’a kurban olduklarını belirterek onların davası uğruna hayatlarını feda ettiklerini ve mertebelerin en yücesine ulaştıklarını ifade etti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik eden Güneş, aradan bir yıl geçmesine rağmen devletin katilleri yakalayamamasına tepki göstererek, “Peki, siz ne yaptınız? Katilleri yargıladınız mı? Adalet adına en ufak bir yargı yolunu açmadınız. Aksine katiller serbest bırakılıyor. En son altı kişi daha bıraktılar.” diye hukuksuzluğa tepki gösterdi.

"Bize böyle evlat nasip eden Allah’a hamd olsun"

Hüseyin Dakak’ın babası Öztekin Dakak da, kendisine salih bir evlat verdiği için Allah’a şükrettiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Yıldönümünde şehitlerin şehadetlerini bir kez daha kutluyorum. Biz, çocuklarımızın şehadeti ile gurur duyuyoruz. Hüzünlü olsak da gururluyuz. Evlatlarımız böyle yetiştiği için Allah’a hamd ediyoruz. Çocuklarımız başka yolda olsaydı ne yapardık? Üzüntüm, bu bayramı onsuz geçirmem, yokluğunu hissetmemdir.” ifadelerini kullandı.

‘Bu onların ilk yıldönümü’

Olaylar sırasında PKK'liler tarafından Köy-Der’de katledilen Turan Yavaş’ın kardeşi Kenan Yavaş ise, “Allah Teâlâ rahmet etsin. Bu, onların ilk yıldönümüdür. Onlar bize gerçekten yol gösterdiler.  Allah, hak yolda gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim şahadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Yavaş, “Bu dava imtihanı ağır bir davadır. Onlar da dava adamıydılar. Onlar bize gerçekten yol gösterdiler.  Allah, hak yolda gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim şahadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu.

6-7 Ekim 2014 Kobani bahaneli olaylarda vahşice katledilen Cumali Güneş’in ağabeyi Mehmet Zülküf Güneş, “Şehitlerin şehadetlerinin bir yılı doldu. Acılarımız tazelense de bu mübarek dava uğruna kardeşlerimizin Şehit olması bizi ayakta tutuyor. Onlar kendilerini bu davaya feda etti. Biz de bu davaya sahip çıkacağız.” diye konuştu.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.