banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

İslami değerlere dil uzatanlar cezalandırılmalıdır

İstanbul'da düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı'nda sanatsal etkinlik adı altında çarşafa yapılan hakarete tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı ile Diyanet-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı, Müslüman kadının kalesi olan tesettüre ve çarşafa dil uzatılmasına asla sessiz ve tepkisiz kalınmaması gerektiğini belirttiler.

Kimsenin Müslüman kadının kalesi olan çarşafa ve tesettüre dil uzatmaya hakkı olmadığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, daha önce Diyarbakır'da büyükşehir belediyesinin desteklediği Kürdistan sergisinde çarşafa yapılan hakaretin cezası verilmediği için bu gün sözde ressam olan şahısın sanat adı altında çarşafa hakaret ettiğini vurguladı.

Yerli Fransızların Şehitkâmil’i daha iyi tanımaları gerekir

İslam düşmanlarının, her fırsatta İslam’ın kutsal değerlerine saldırmayı kendilerine hedef edindiğini belirten Özaslan, “Yıllardır bu topraklarda İslam’ın şiarı olan tesettürü kabullenemeyenler fırsat buldukça, İslami kimliğimiz olan çarşafa hakaretlerine devam etmektedir. Çarşaf üzerinden yaptıkları karalamalarına rağmen her geçen gün çarşaflı kadınların sayıları artmaktadır. Kimse bu toplumun kutsal değerleri ile alay etmeye kalkmasın. Yerli Fransızlar, Şehitkâmil’i daha iyi bilmeleri gerekir.”dedi.

İslam’a ve değerlerine dil uzatanlar cezalandırılmamaktadır

İslami değerlere dil uzatanların cezalandırılmadığı müddetçe hadlerini aşmaya devam edeceklerini belirten Özaslan, “Müslüman kadının kalesi olan tesettüre ve çarşafa dil uzatılmasına asla sessiz ve tepkisiz kalınmamalıdır. Daha öncede Diyarbakır'da büyükşehir belediyesinin desteklediği Kürdistan sergisinde, sanat adı altında İslam’a ve çarşaflı kardeşlerimize hakaret edilmişti. Eğer o gün bu edepsizliği yapanlar cezalandırılmış olsaydı, bu gün aynısı İstanbul’da yaşanmayacaktı. Halkı Müslüman ülkede ne yazık ki, İslam’a ve değerlerine dil uzatanlar cezalandırılmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu edepsizliği yapanlar derhal cezalandırılmalıdır

Bu çirkin saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ifade eden Özaslan, yetkililere seslenerek “Bu edepsizliği yapanlar derhal cezalandırılmalıdır. Aksi takdirde bu tür çirkinliklere son verilmeyecektir. Hükümet bu anlamda üzerine düşeni yapmalıdır. Kimsenin Müslüman kadının kalesi olan çarşafa ve tesettüre dil uzatmaya hakkı yoktur.” şeklinde konuştu.

Manevi değerlere hakaret en ciddi şekilde cezalandırılmalıdır

Türkiye’de manevi değerlere hakaret etmenin ciddi ve caydırıcı bir cezası olmadığı için her fırsatta birilerinin bir şekilde İslam’a ve değerlerine dil uzattığını belirten Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral ise, bu anlamda caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gündemde olan yeni anayasa değişikliğinde mutlaka dini değerlerle alay ve hakaret edenlere yönelik cezaların getirilmesi gerektiğini belirten Göral, “Ülkemizde fırsatını bulan bir şekilde bizim değerlerimize hakaret ediyor. Birileri peygambere hakaret derken birileri çarşafa dil uzatıyor. Eğer daha önceki hakaretlerin cezası verilmiş olsaydı. Bu gün birileri çıkıp halkımıza rağmen bunu yapamayacaktı. Bu anlamda yeni yapılacak anayasada mutlaka manevi değerlere hakaret en ciddi şekilde cezalandırılmalıdır.” diye konuştu.

Çirkin düşüncelerini sanat adı altında maskelemeye çalışmaktadır

Sanat adı altında çarşaflı kadınların zincirlere vurularak sergi salonunda sergilenmesinin son derece üzücü ve utanç verici bir durum olduğunu ifade eden Göral, “Çarşaflı kadınlarımızı bu şekilde zincirlere vurarak sergilemeye çalışanları esefle kınıyorum. İnancından dolayı çarşaf giyen kardeşlerimizin tercihlerine, inançlarına yapılan bu saygısızlık, kadınlarımızın özgürlüklerini savunmak değil onların tercihleriyle alay etmektir. Bu zihniyet içindeki İslam karşıtlığını doğrudan dile getirdiğinde gelecek tepkilerden çekindiğinden dolayı çirkin düşüncelerini sanat adı altında maskelemeye çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.