banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

İslami camianın 28 Şubatı devam ediyor

İslami Camiaya yönelik baskı ve zulümler sürüyor. PKK, Ergenekon, Balyoz ve daha birçok davanın tutukluları serbest bırakıldı. Bu davalardan yargılanan birçok insan çok sayıda cinayetten ve darbeden tutuklu bulunuyordu. Ama 28 Şubat sürecinde İslami hizmetlerinden ötürü tutuklanan İslami camianın tutukluları unutulduğu gibi o dönemin mağduru olup tutuksuz yargılanan İslam âlimlerine verilen cezalar infaz edilmeye devam ediyor. Sürecin son mağdurlarından biri de geçtiğimiz hafta tutuklanarak cezaevine konan Molla Ekrem Derdiyok oldu.

2000’li yıllarda İslami kişi ve kurumlara yönelik başlatılan sürek avında İslami hizmetlerde bulunduğu için tutuklanan ancak daha sonra tahliye edilen Molla Ekrem Derdiyok, mahkemenin verdiği ceza nedeniyle geçen hafta yeniden tutuklanarak Muş Cezaevine konuldu.

İslam âlimi Molla Ekrem’in tutuklanmasına tepki gösteren Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, “Ömrünü Kur’an’a adamış, salih bir nesil yetiştirmek için çabalayan, bir İslam âlimini hangi gerekçeyle hapse atıyorlar. Geçmişte de birçok İslam âlimini dini hizmetlerinden ötürü hapse atmışlardı. İslam âlimlerinin, dindar olduğunu söyleyen bir hükümet döneminde aynı zulme uğraması üzüntü vericidir.” dedi.

“Dindar olduğunu iddia eden hükümet dindarları zindana atıyor”

Teyfur, ifsat ve ahlaksızlığın had safhaya vardığı bir ortamda gecesini gündüzüne katarak insanların hidayeti için çalışan, dindar ve ahlaklı bir nesil için çırpınan bir İslam âliminin, bir peygamber varisinin Müslüman bir coğrafyada bu çabalarından ötürü tutuklanmasının, zindana atılmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi.

Molla Ekrem’in tutuklanmasının izah edilecek bir yönünün olmadığını söyleyen Teyfur, “28 Şubatın karanlığı hala devam ediyor. 28 Şubatta İslam âlimlerine yönelik yapılan zulüm bugün de devam ediyor. Hem de dindar olduğunu iddia eden hükümet zamanında oluyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

İslami camianın gerçekten Mustazaf bir camia olduğunu, bu camianın mazlumiyetinin bugün de sürdüğüne dikkat çeken Teyfur, “28 Şubat’ın zorba ortamında her türlü zulme uğramış, büyük işkenceler görmüş, linç kampanyalarıyla karşılaşmış, zindanlara doldurulmuş bu camia mensuplarının 2015’te hala zindanlara atılması, sahipsiz bırakılması ne kadar mazlum ve Mustazaf olduğunu gösteriyor.” dedi.

“İslam âlimlerinin zindana atılması vahimdir”

Dindar bir nesil istediğini söyleyen bir hükümet zamanında dindar nesiller yetiştirmek isteyen âlimlerin zindana atılmasının vahim bir durum olduğunu vurgulayan Teyfur, devamında şunları söyledi: “Toplumu ifsat etmek için ne gerekiyorsa yapan kesimlerin tutuklularını zindandan salıveren hükümetin dindarlara bu zulmü reva görmesine anlam veremiyorum. Bu akıl tutulmasından derhal vazgeçilmeli. Molla Ekrem Derdiyok ve diğer mağdur dindarlar derhal serbest bırakılmalı. Bu mahkûmiyeti kınıyorum. Tek suçları Kur’an dersi vermek olan, ahlaklı ve dindar bir nesil yetiştirmek olan insanların zindanlara atılmasını kınıyorum.”  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.