banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu organizesinde düzenlenen ‘Batı, Türkiye ve İslam’ konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Stratejik Düşünce ve Analiz Merkezi (SDAM) Başkanı Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan’ın katılımıyla gerçekleşen konferans, Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

İdeal Gençlik Topluluğu üyesi Hüseyin Demirbilek’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ‘Batı, Türkiye ve İslam’ konulu sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Daha sonra Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelerek, İslam coğrafyasının ve batının din ile savaşı hakkında geniş bir tarih bilgisi aktardı.

Turan, sadece Kur’an ve sünnet ışığında yürüyen ve bu uğurda mücadele veren İslam dünyasının boyun eğdirdiği batının, Müslümanların Kur’an ve sünnetten ayrılmasıyla tekrar İslam dünyasını parçaladığını söyledi.

“İki sıkıntı yaşıyoruz”

Yeniden kalkınmak için Müslümanların öze dönmesi gerektiğini vurgulayan Turan, “Keşke biz medreselerimizi kaybetmeseydik. Medreselerimiz Miladi 12. ve 13. yüzyılda olduğu gibi insan yetiştirebilseydi. Bizim insan mekanizmamız doğru işleseydi ve biz bilgide batıya teslim olmasaydık, bugün bu noktaya gelmezdik. Batının bilgisine muhtaç olmazdık ve bilgisine de yenilmezdik. İki sıkıntı yaşıyoruz; birincisi, hem batının bilgisine yeniliyoruz ve hem de batının bilgisine muhtaç oluyoruz. Muhtaç duruma düşerseniz, üzerinize gelirler. İnanıyoruz ki, yeniden İslam dünyaya hükmedecektir. ‘Tarihin Sonu’ diye bir makale yazıldı ve batı İslam aleminin bittiğini söylüyordu. Hemen ardından ‘Medeniyetler Çatışması’ makalesi yazıldı. Bu sefer batı dedi ki, ‘hayır, tarihin sonu gelmedi. Medeniyetler çatışması devam ediyor ve bizim İslam ile mücadelemiz asla bitmez. İşte bugünün politikleşmesi hali, günahkarların müttefik edinmesi hali medeniyetlerin çatışması tezi üzerine oturuyor. Şu an batının İslam alemiyle bu kadar ilgili olması ve uğraşması bu medeniyetler çatışması teziyle alakalıdır. Keşke biz de 16. yüzyılda bir medeniyetler tezi yazsaydık. Zira bu din ve küfür mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. İşte Kur’an ve sünnetten koptuğumuz yerde yenildik.” dedi.

“Günahkârlık politik bir cepheye dönüşmek üzeredir”

Batının sürekli İslam ve Müslümanlar üzerine plan ve projeler ürettiğine dikkat çeken Turan, “Batının İslam dünyasındaki son projelerinden biri, günahın artık politikleştirilmesidir. Geçmişte İslam dünyasında günah bireysel bir zafiyet iken, bugün günahkârlık politik bir cepheye dönüşmek üzeredir. Batı buradaki günahkârı korumayı ve onu müttefik edinmeyi artık kendisi için bir İslam dünyası üzerinde etkili olma projesi haline getirmiştir. Onun için İslam dünyasındaki ideolojik gruplar, artık kendi ideolojilerini yayma yerine günah yayıyorlar. Böylece batının müttefiklerini artırmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca programda bir konuşma yapan İdeal Gençlik Topluluğu Başkan Yardımcısı Fahrettin Turgut, Allah’ın genellikle Peygamberlerini gençlik dönemlerinde görevlendirdiğini belirtti. Turgut, devamında şöyle dedi: “Böylece onlara; gençlere örnek olmalarının yanında, medeniyeti, gençlerle birlikte tevhide dayalı toplum inşası hedeflemiştir. Beşeri sistemlerin; gençleri istismar ettiği, onları sırf tüketim aracı olarak gördüğü, inançsız ve idealsiz, fıtratından kopuk hale getirdiği bu kargaşa ortamında gençlik, elbette Kur’an-ın dosdoğru rehberliğine muhtaçtır. İşte bizler yani İdeal Gençlik Topluluğu olarak gayemiz; günümüz gençliğini içine düşmüş olduğu bu vahim ortamdan kurtarmak ve yine günümüz gençliğini Kur’an-da bahsedilen gençlik ile pekiştirmektir.”

Konferansın sonunda Abdulkadir Turan, öğrencilerin aldığı kitaplarını imzaladı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.