banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

“İslam ümmeti kan ve revan içerisindedir” VİDEOLU

Diyarbakır’da İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı İHH’nın organizasyonuyla bir araya gelen yüzlerce STK’nın çözüm sürecine yönelik oluşturduğu konferansa katılan Doğu-Batı Kardeşlik Platformunun Doğu sekretaryası başkanı Abdullah Göçmez, İslam ümmetinin kan ve revan içerisinde olduğunu söyledi.

 Diyarbakır’da İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı İHH’nın organizasyonuyla bir araya gelen ve 724 STK’nın çözüm sürecine yönelik oluşturduğu konferansa katılan Doğu-Batı Kardeşlik Platformunun Doğu sekretaryası başkanı Abdullah Göçmez, Konferans sonrası İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya bazı açıklamalarda bulundu.
 

“İslam ümmetti kan ve revan içerisindedir”

Bölgemizde 40 yıldan beri kanayan bir yaranın olduğunu dile getiren Göçmez, “Bu kanayan yaranın bir yerde mutlaka durması gerekiyor. Bu yara sadece memleketimizde değil, bütün Ümmet-i İslam’da kan ve revan içerisindedir. İslam ümmetinin kan ve revan içerisinde olmasının en büyük nedeni bizim ittifaksızlığımızdır. Kürdü, Türkü ve Arabın arasına birileri dışarıdan nifak sokarak, onları birbirlerine ayrıştırarak, et ve tırnak gibi olmuş insanları birbirine kırdırarak onları düşmanlar kılıyor. Bizim bu Saat’ten sonra aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Bu oyunlara artık dur dememiz gerekiyor. Bütün kesimlerin çözüm sürecine ciddi manada destek olması lazım. Bu sürece köstek olanlara hep bir ağızdan yüreğimizi ortaya koyarak onlara dur dememiz gerekiyor” dedi.
 

“Kürtlerin arasında bir barışın sağlanmsı lazım”

Kürtlerin hem Devlet ile hem de kendileriyle ilgili iki sorununun olduğunu belirten Göçmez, “1.sorun Kürtlerin sistemle olan sorunudur. Bugün sistemin adalet sorunu vardır. Kürtlerin verilmemiş hakları vardır. Sistem bu hakları iade etmelidir. 2.sorun ise Kürtlerin kendi arasında bir adaleti sağlamasıdır. En büyük sorunumuzda bu olacaktır. Sadece Devlet ile Kürtlerin arasındaki bir barışla bitmiyor. Kürtlerin arasında da bir barışın olması gerekiyor. Ancak o zaman Kürdistan bölgesi ve halkı rahata kavuşacaktır” sözlerini kullandı. (Ali Fidancı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.