banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

İslam: Sokakta İp Atlaması Gereken Kızlar Kocaya Verilmez!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Adıyaman'da hayatını kaybeden ve ölümü şüpheli bulunan 15 yaşındaki kız çocuğuna ilişkin, olayın adli süreçte olduğunu belirterek, "Anne babalara sesleniyoruz; evlatlarımızın hayatları, canları bizim için önemli, sokakta ip atlaması gereken çocuklar, okulda eğitim görmesi gereken çocuklar, koca evine gönderilmez" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "kardeşlik iftarı"na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'ya gelen İslam Şanlıurfa valiliği ziyaret etti. Ziyaret çıkışında, gazetecilerin 3 ay önce imam nikahı ile evlendirildiği iddia edilen ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde av tüfeğiyle vurulmuş halde ölü bulunan 15 yaşındaki Yeter Aslan ile ilgili sorusu üzerine, olayın adli bir sürece girdiğini ve tamamlanmasını beklediklerini ifade ederek, "Olay adli süreçte. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz Şuandan itibaren yapabileceğimiz bir şey yok. Adli sürecin devam etmesi gerekiyor" dedi.

Reşit olma yaşının 18 olduğunu hatırlatan İslam, şöyle konuştu:

"Bu yaşın altındakileri çocuk kabul ediyoruz. Bu çocuklara seçme hakkını vermiyoruz, yani kendisini kimin yöneteceğini bile seçemez bir durumda. Ama bu bir damla çocuklara anne olma yükümlüğünü veriyoruz, bir evin kadını olma yükümlüğünü veriyoruz, bir hayatı idare etme yükümlüğünü veriyoruz. Bu insafsızlık, vicdansızlık. Bunu yapmamamız lazım, bu doğru değil. Zaten kanunen de yasak. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre böyle bir evlilik yasal değildir, legal değildir, doğru değildir, insani de değildir. Dolayısıyla bunları yapmamamız lazım. Anne babalara sesleniyoruz; evlatlarımızın hayatları, canları bizim için önemli, sokakta ip atlaması gereken, okulda eğitim görmesi gereken çocuklar, koca evine gönderilmez."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.