banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

İslam nurunun üniversitelerde yayılması birilerini rahatsız ediyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilge Gençlik Kulübü, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) namaz kılan öğrencilere solcu gruplar tarafından çivili sopalarla yapılan saldırıları yaptığı açıklamayla kınadı.

Açıklamada, üniversitelerdeki Müslüman öğrencilerin bir araya gelerek diyaloglarını arttırmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

İslam nurunun üniversitelerde yayılmasından rahatsızlık duyan solcu grupların, her fırsatta Müslüman öğrencilere karşı şiddete başvurdukları belirtilen açıklamada, “Bu saldırılar bugünle sınırlı değildir. İslam tarihine bakıldığı zaman bu saldırılar müstekbirlerin sürekli İslam düşmanlığını yansıtan saldırılarının bir parçasıdır. Solcu çetelerin sayıca fazla oldukları yerlerde genelde kan ve gözyaşı vardır. Bu olaylar gösteriyor ki, birileri İslam’ın nurunun üniversitelere yayılmasından rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlıklarını şiddet ve baskı yoluyla Müslüman öğrenciler üzerinde somut bir şekilde göstermişlerdir. Amaçları Müslüman öğrencileri sindirmektir. Oysa tarih buna şahitlik eder ki, bu tür baskı ve saldırılar İslami faaliyetlerin önünde engel değildir. Gerek ODTÜ’de, gerek İTÜ’de ve diğer üniversitelerde Müslüman öğrencilere yönelik yapılan her saldırıyı, bütün Müslüman öğrenciler kendilerine yapılmış gibi kabul edip tepkilerini ortaya koymalıdırlar.” denildi.

“Üniversite yönetimi her fikirdeki öğrencilere aynı tavrı takınmalıdır”

Saldırıya kayıtsız kalan üniversite yönetiminin, bu tavrından vazgeçmesinin istendiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Sol çeteler, üniversitelerde diledikleri gibi faaliyet yapabiliyorken; Müslüman öğrencilerin en doğal hakları olan mescit taleplerine kulaklarını tıkıyorlar. Üniversite yönetiminin bu tavrı, Müslümanlara yönelik saldırılara kapı aralamaktadır. Son olayda da malumunuzdur ki mescitte saldırıya uğrayan kardeşlerimizin can güvenliği sağlanmamıştır. Saatlerce süren saldırı esnasında ne üniversite güvenliği ne de devletin güvenlik güçleri olaya müdahale etmemişlerdir. Kardeşlerimiz kendi can güvenliklerini, kendi imkânlarıyla sağlamak zorunda kalmışlardır. Çivili sopalarla yaralanan kardeşlerimize tıbbi müdahale dahi yapılmamıştır. Üniversite yönetimi bu tavırlarından derhal vazgeçmelidir. Her fikirdeki öğrencilere eşit bir şekilde tavır takınmalıdır.”

“Müslüman öğrencilerin bir araya gelip diyaloglarını arttırmaları gerekmektedir”

Son zamanlarda artan bu tür saldırılara karşı Müslüman öğrencilerin örgütlü ve toplu olarak hareket etmeleri gerektiğine yer verilen açıklamada, “Üniversitedeki Müslüman kardeşlerimiz, bu çeteler tarafından yapılan saldırılar karşısında hikmetli ve vasat bir yol izlemelidirler. Saldırlar karşısında kesinlikle geri adım atmamalıdırlar. Her saldırı sonrasında çalışmalarına daha çok önem vermeleri gerektiği bilincinde olmalıdırlar. Üniversitelerde İslam nurunun yayılması için etkinliklerine hız kazandırmaları gerekmektedir. Son zamanlarda üniversitelerde oluşan sol faşizmi etrafında bir araya gelen çetelerin saldırılarına karşı Müslüman kardeşlerimizin de örgütlü ve toplu olarak hareket etmeleri daha çok önem kazanmıştır. Bu öneme binaen Müslüman öğrencilerin bir araya gelip diyaloglarını arttırmaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.