banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yarın açılışı yapılacak olan Alimler ve Medreseler Birliği Van Şubesinin açılış programına katılmak üzere Van’da bulunan İTTİHAD'UL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla dayanışma Derneği tarafından düzenlenen seminere katıldı.

Yoğun katılımın olduğu seminerde konuşan   Kılıçaslan, ayetler ve hadisler ışığında İslam kardeşliği ve   birlik olmanın öneminden bahsetti.

“Allah’ın dinine yardım edin ve kardeş olun”

İslam dışı olan yaşam tarzlarında kardeşliğe yer olmadığı ve insanların birbirlerine karşı ihanet içerisinde olduğuna dikkat çeken Kılıçaslan, “Dinimizde ‘Allah’ın dinine yardım edin ve kardeş olun.’ emri var. Rabbimiz bizlere ‘Ey İnsan! Sana göz verdim. Akıl verdim. Bu kâinatı senin için yarattım ve sana Peygamber gönderdim. Sana Kur’an gönderdim, sen ne kadar itaat ettin bunlara’ diye soracaktır. Allah’a hamd olsun ki Rabbimiz bizlere dinini tanıtmış. Bizler de bunların peşinden gitmeli ve kardeş olmalıyız.” Şeklinde konuştu.

Allah Resulü’nün (sav), İslam kardeşliğine verdiği önemi örneklerle anlatan  Kılıçaslan, İslam kardeşliğinin getirdiği hukuka riayet edenlere verilen mükâfatın büyüklüğünün, evliya ve şehitlerinkine denk olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Seminer katılımcıların çeşitli konularda yönelttikleri soruların yanıtlanması ile son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.