banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, Ankara’daki patlama ve son dönemlerdeki olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Yapılan basın açıklamasını Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu okudu.

Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirten Okçu, “İslam beldesi olan ülkemizde, halklarının barışık bir şekilde birlikte yaşama iradesi göstermeye başladığı bir dönemde, art arda yaşanan bu olumsuz hadiseler, toplumda derin acılar oluşturmuş, barış ve kardeşlik ikliminin dağılmasına sebep olmuştur. Bize düşen tüm bu olumsuz tabloya rağmen, halkların kardeşliğini ve huzurunu hedef alanlara inat, toplumsal birlik ve beraberliğimizi perçinlemektir. Ülke halkları olarak bunu gerçekleştirebilirsek bu vahşeti planlayanlar kaybedecektir.” dedi.

Siyasilerin, karşılıklı olarak birbirlerini suçlamaktan vazgeçmesi, yıkıcı, yaralayıcı bir dil yerine daha kucaklayıcı bir üslup geliştirmesi gerektiğini söyleyen Okçu, “Tüm ülkeyi yasa boğan bu menfur saldırının derhal soruşturulmasını, soruşturma süresince topluma şeffaf olarak bilgi aktarımının yapılmasını ve bu olayda ihmali olan sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğini bildiriyoruz. Ayrıca bu tarz durumlar ile tekrar karşılaşılmaması için tüm güvenlik birimlerini, asli işleri olan güvenliğe önem vererek gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz.” ifadelerin kullandı.

“Gün, İslam coğrafyası üzerinde oynanan büyük oyunu bozma günüdür.” diyen Okçu, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Gün; kardeşliği, huzuru ve barışı yeniden tesis etme, silahları susturma günüdür. Gün; inadı, gerginliği tırmandırmak için değil, fitne ateşini söndürmek için samimi gayret gösterme günüdür. Gün; kavgayı değil, sözü etkin kılma günüdür. Gün; insanı, insani değerleri ve insanca duruşu sergileme günüdür. Olup biten her şeyi farklı görebilir, farklı yorumlayabilir, farklı mücadele ve çözümler sergileyebiliriz. Farklı gördüklerimizi, "hain", "düşman", “yandaş”  değil; farklı düşünen kardeşimiz olarak kabul edelim. İnadına birbirimizi sevelim, sayalım ve bizi yaratan Allah adına kardeş sayalım.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.