banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

İşitme engellilere Botanik Bahçesi gezdirildi

GAZİANTEP- Botanik Bahçesi’nde 10 özel tasarım bahçeleri ve yüzlerce bitki ile bitki dünyasını keşfetme fırsatı bulan öğrencilere bahçe tanıtım broşürleriyle birlikte bitki tohumları da dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki işitme engelli özel öğrencilerine botanik parkı tanıtıldı. Bu doğrultuda doğa ve çevre alanında bilgilendirilerek bu konulara farkındalık oluşturulması hedeflendi. Botanik gezisinden sonra öğrenciler, Uzay Parkı içerisindeki bilim merkezinde ‘Ağaçların Hayatı’ adlı animasyon gösterisini izlediler.

Yapılan etkinliğin devamında okul idareci ve eğitimcilerin destekleriyle işitme engelli öğrencilere fotoğrafçılık, çamur atölyesi, boya teknikleri kullanılarak bitki resimleme ve okullarında doğa köşesi oluşturma gibi çalışmalar yapılması da planlandı. Bu sayede doğa ve çevre kültürünün Gaziantep’te yaygınlaştırılmasına katkı sağlanılmasını hedefleyen Botanik Bahçesi yetkilileri, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.