banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

IŞİD Kobani'nin kapısına dayandı

Kobani kentini üç cepheden kuşatan IŞİD güçleri, Kobani’nin doğusundaki dış mahallelere kadar gelerek kentteki YPG hedeflerini havan ve tank ile top atışları vurmaya başladı.

Kobani kent merkezine çok yaklaştığı görülen IŞİD’in havanla vurduğu Kobani kent merkezinde dumanlar yükseliyor. Kobani’ye yapılan havan topu saldırılarının ardından binlerce Kobanili Türkiye sınırına akın etti.

IŞİD’in Kobani kent merkezine gün geçtikçe daha da yaklaşması Türkiye’ye gelen mülteci sayısını arttırdı. Daha ölnce sadece Yumurtalık geçiş kapısından alınan mülteciler, çatışmaların yoğunlaşmasının ardından 4 ayrı noktadan alınmaya başladığı belirtildi.

IŞİD, ele geçirdiği köye bayrağını dikti

Kobani’ye doğru ilerleyen IŞİD, batı bölgesinde günlerdir hakimiyeti ele geçirmek için günlerdir çatıştığı Zorava Tepesine bayrak dikti. Güvenlik güçleri, IŞİD militanlarının ele geçirdiği Zorova Tepesi’nin karşısında zırhlı araçlarla yoğun önlem alarak bölgeye girişleri yasakladı.

Kobani'ye gidişlere izin verilmiyor

Çatışmaların başladığı günden itibaren Kobani’ye dönüşlerin yapıldığı Mürşitpınar sınır kapısından Kobani’ye geçişler durduruldu. Sabah saatlerinde Mürşitpınar sınır kapısından geçmek isteyenler geri gönderildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.