banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

İşçilere kebap ikram etti VİDEO

 Temizlik işçilerinin saz ve söz aldığı İşçi Bayramı etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı.

Şanlıurfa’da bir ilki daha gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, yeni bir belediye olmasına rağmen ilk yılında bir geleneğe daha imza attı. 1 Mayıs İşçi Bayramı olması nedeniyle temizlik ve park bahçe personellerine yönelik organize edilen mangal keyfi, bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin ev sahipliği yaptığı ve Eyyübiye İlçesi Osmanlı Mahallesi Mesire Alanında düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı Etkinliğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, parti yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Meclis Üyeleri, 800’e yakın temizlik ve park bahçe personeli, gazeteciler ve davetliler katıldı.

İşçilere kucak açtığını, eli nasırlı yakası kirli insanlar olduğunu ve emeklerinin karşılığını hiçbir şekilde ödeyemeyeceklerini ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, temizlik personellerinin giymiş olduğu yeleklerden bir tanesini giyerek, onlarla birlikte aynı sofrada oturup yemek yedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de, Başkan Ekinci’ye eşlik etti.

Bir temizlik personeli tarafından etkinlikte saz eşliğinde türkü söylendi. İlk kez işçi bayramı etkinliği yaşadığını dile getiren Temizlik personeli işçisi, Başkan Mehmet Ekinci’ye minnettar olduklarını dile getirdi.

"1 YILDA, EKİP RUHU İÇİNDE GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK"

1 Mayıs işçi bayramında, birlikte çalıştığı işçilere hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘AK Parti İktidarında işçilerin gerek maddi gerekse de sosyal manadaki kazanımlarından bahsetti. Başkan Ekinci; “Değerli işçi kardeşlerimiz öncelikle 1 Mayıs işçi bayramınız kutlu olsun. Beraber 1 yılımızı doldurduğumuz bu yolculukta inşallah hep beraber kardeşçe ve karnaval havası içerisinde her zaman işimizi yapacağız. Bizler bu yola çıkarken şöyle bir ifademiz vardı, hepimize biçilen roller vardır. Kimi Belediye Başkanı, kimi Meclis Üyesi, kimisi temizlik görevlisi, kimisi de şoför! Ama bizler Eyyübiye’yi bir yere getirmek istiyorsak herkes rolünü çok iyi oynamalıdır. O zaman bu film seyredilir bir film olur, o zaman bu film Oscar’lık bir film olur. Çok şükür bugüne kadar ekip ruhu içerisinde güzel işlere imza attık. 1 yıllık süreçte yaptıklarımız bundan sonra da çok daha iyi işler yapacağımızın göstergesidir.  Bir diğer husus son 13 yılda yapılanlar. Bunları insanlara anlatmak lazım, 13 yıl önce hepinizin bildiği bir şey vardı. Belediyelerde çalışan işçi kardeşlerimiz 6-7 hatta 12 maaşı alamıyordu. Maaşı içerde olan insanlar vardı. Ama çok şükür bugün baktığımızda gününde maaşını alan kardeşlerimiz var. Sokaktan geçerken bakkalın kasabın önünden geçemeyen kardeşlerimiz varken şimdi alınları açık bir şekilde huzurlu bir şekilde evlerine ekmeklerini götürüyorlar. Bu durum bu iktidar sayesinde oldu. Bir diğer husus ta şu, Bizler 1 Mayıs İşçi bayramını bu şekilde kutluyoruz. İktidar sayesinde şu anda bayram, Biliyorsunuz resmi tatil. Bizler karnaval havası içinde kutlarken birileri şiddet ve nefretle bir şekilde anılmak adına her türlü hareketi yapıyorlar.” Dedi.

"ŞANLIURFA DA EYYÜBİYE DE ŞAHA KALKACAK"

Şanlıurfa'nın ve Eyyübiye'nin kalkınması adına çalışmalarına devam edeceklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Bundan sonraki süreçte de ekip ruhu içerisinde Eyyübiye’mizin hak ettiği hizmetleri yapmaya hep beraber devam edeceğiz. Bunu yaparken de şunu ifade edeyim, Genel Başkan Yardımcımız, Reisi Cumhurumuzun öğrencisi, Hocamızın yol arkadaşı, Genel Başkan Yardımcımızın da desteğiyle inşallah Eyyübiye şaha kalkacak, Şanlıurfa şaha kalkacak ve inşallah sizlerle beraber bir sonraki süreçte çok daha mutlu bir ortamda hep beraber olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

"BAŞKAN EKİNCİ ALIŞILMIŞLARIN DIŞINA ÇIKMAKTA ÇOK MAHARETLİ"

Sözlerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye böyle bir organizasyonu tertiplediği için teşekkürlerini ileterek başlayan AKParti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yaptığı konuşmada; “Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor ve 1 Mayıs İşçi Bayramınızı tebrik ediyorum. Eyyübiye Belediye Başkanımız aslında alışılmışların dışına çıkmakta çok maharetli, çok güzel hizmetler yaparak alışılmışların dışını çıkıyor, halkın ve sizlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Ben buradan kendisini tebrik etmek istiyorum. Çok güzel düşünülmüş bir organizasyon buradan bir mesaj veriliyor. İşte İşçi Bayramını kutlamak istiyorsanız bu şekilde kutlayın ve insanlara bu mesajı verin.” Dedi.

"AK PARTİ HER SORUNA ADALET ÇERÇEVESİNDE YAKLAŞIR"

Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen 1 Mayıs işçi bayramında elleriyle işçilere yemek ikram eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün burada rahat ve özgür bir şekilde konuşuyoruz. Çünkü AK Parti İktidarının 13. yılındayız ve hangi alanda olursa olsun alnımız ak, çünkü milletin partisi olan AK Parti her soruna adalet çerçevesi içerisinde, milletin yararına bakacak şekilde yaklaşmış ve çözüm üretmiştir. Bugün İşçi kardeşlerimizin resmi bayramı, tam da sloganımıza uygun, ‘onlar konuşur biz iş yaparız.’ Yıllardır bu ülkede 1 Mayıs’larda kavga, gürültü ve gözyaşları içerisinde işçilerin bayramını kutlamak üzere organize edilen mitingler yapılırdı. AK Parti İktidarı ile 1 Mayıs bütün dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde olduğu gibi resmi tatil ilan edildi. Ve bizler, Mayıs işçi bayramını sizlerinde gördüğü gibi bir şenlik havasında kutluyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Nurettin Nebati ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kebapların pişirildiği mangalların başına geçerek kebap ustası gibi şişlere saplanan çeşitli yiyecekleri yelpaze ile pişirmeye başladılar. Kısa süre içerisinde pişen kebapları ekmek arasına çeken Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati işçi kardeşlerine ikram etti. Ardından aynı sofrada oturup birlikte yemek yendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.