banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Diyarbakır’ınSur ilçesi Kaymakamlığı tarafından, ilçede devam eden çatışmalarda polise mevzi hazırlamak içinİş-Kur elemanlarının kullanıldığı iddia edildi.

Toplum Yararına Çalışma Programı  (TYÇP) adı altında, Sur ilçesine bağlı İş-Kur’da geçici olarak çalıştırılan elamanlar, Sur Kaymakamının talimatıyla, çatışmaların yaşandığı Fatih Paşa Mahallesi’ne götürülerek asker ve polislere, mevzi ve siper hazırlamak için çalıştırıldıkları iddia edildi.

İsmini vermek istemeyen TYÇP işçisiİş-Kur’da geçici olarak çalıştıklarını belirterek,“Sur ilçesinde yaşanan çatışma ve sokağa çıkma yasağından dolayı, görevli olduğumuz iş yerlerine gidemediğimizden çalışamıyoruz.Bundan dolayı Sur Kaymakamının talimatıyla,hiçbir can güvenliğimiz olmadığı halde ve bizim yapmamız gereken bir iş olmamasına rağmen 2 saat boyunca asker ve polise mevzi ve siper hazırlamak için çatışmaların yaşandığı yere götürdüler.” dedi.

Top atışlarının ve karşılıklı çatışmanın yaşandığı yerde kum torbalarıyla mevzi ve siper hazırladıklarını iddia edenişçi, “Sur Kaymakamlığı tarafından sivil bir araç tarafından bölgeye gittik. Yanımızda 50 yaşlarında olan işçilerde vardı. Normalde işimiz okulların ve camilerin temizliğini yapmaktır. Çatışmalar nedeniyle çalıştığımız yerler kapalı olduğundanbizi oraya götürdüler. İlçenin başka mahallerinde çalışan elemanları da aynı yere getirdiklerini duyduk.” ifadelerini kullandı.

Sur Kaymakamlığının uygulamasına tepki gösteren TYÇP işçisi, sözlerine şöyle devam etti: "Asgari ücretle, okul ve cami gibi kurumların temizlik ve bakım işlerinde çalıştırılıyoruz. İşe alındığımız zaman da bu kapsamda sözleşme yaptık. Eğer mevzi ve siper yapımı gibi riskli işlerde çalıştırılacağımızı bilseydik, kesinlikle sözleşmeyi kabul etmezdik.  Bir insan canı bu kadar ucuz olabilir mi? Şimdi PKK'liler tarafından vurulursak ne olacak. Devlet, asker ve polis için verdiği hakları bizler için de verecek mi? Hayır. Sur Kaymakamlığı bu adaletsiz ve hukuksuz uygulamadan derhal vazgeçmelidir."

TYÇP işçisi son olarak, HDP’li belediyelerin kendi çalışanlarına çukur kazdırdığını, Sur Kaymakamının ise aynısı muameleyikendilerine yaptığına dikkat çekerekduruma tepki gösterdi. (Mustafa Kaynak / Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.