banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

İrşad-Der Yasın Börü ve arkadaşlarını andı

Diyarbakır’ın Hani ilçesi, Gürbüz beldesinde faaliyet yürüten İrşad-Der, Yasin Börü ve arkadaşları için bir anma programı düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen programa, Hafız Abdullah Gögercin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İrşad-Der Başkanı Nihat Çam, programda yaptığı konuşmada, Şehit ve Şehadetin faziletini anlattı.

6-7 Ekim’de yaşanılan vahşetin eşine nadir rastlanılan bir katliam olduğunu dile getiren Çam, “Masum insanlar İslami kimliklerinden dolayı katledilirken azgın İslam düşmanları ise İslam’a olan kinlerini kusuyorlardı. Müşriklerin Hz. Hamza, Hz. Hubeyb bin Ady ve Abdullah bin Cahş gibi sahabelere yaptıkları dudak, burun ve kulak kesme gibi caniliğin bir benzeri Yasin Börü ve arkadaşlarına yapıldı. Bizler bedenlerini Allah’a satan bu civanlara minnettarız. Bizlere Allah’a nasıl kurban olunacağını öğreten bu gençler birçok Müslüman’ın uyanışına vesile oldular.” dedi.

Program İrşad ilahi grubunun seslendirdiği ezgiler ve ardından yapılan dua ile son buldu.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.